Apu

"Minulla on kolme isää: ukki-isä, taivaanisä ja typeräisä" – Lasten suusta

"Minulla on kolme isää: ukki-isä, taivaanisä ja typeräisä" – Lasten suusta
Sanoiko lapsi jotain hauskaa? Kerro se meille. Joka viikko yksi julkaisuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.
Julkaistu: 2.9.2019
”Elmerin rukkanen kolehtiin”
Katselin valokuvia 4-vuotiaan lapsen­lapsen kanssa. Värikuvien joukossa oli myös yli 50 vuotta sitten otettu mustavalkoinen hääkuvamme. Kuultuaan, ketä kuvassa on, hän katsoi hiljaisena kuvaa ja totesi: ”Olitte sillon harmaita.”
Edelleen harmaa mummu
Sisareni odotti esikoistaan. Menimme yhdessä käymään lapsuudenkodissamme, kun alle kouluikäinen pikkusiskomme juoksi pihassa vastaan, katsoi muhkeaa sisartamme ja totesi: ”Ootpa komistus!”
Komistuksen sisko
Elias, 4, ja Elmeri, 1, olivat vanhempiensa kanssa kirkossa. Äiti antoi Eliakselle kolikoita kolehtia varten. Elias oli kovin tarkka rahoistaan ja kysyi: ”Miksi kaikki rahat on pantava haaviin? Laitetaan mieluummin Elmerin rukkanen.”
Eila-mummo
Suvi, 7, piti seurapeleistä. Papan piti arvata sana, jota Suvi innokkaasti kuvasi. ”Sitä käytetään mausteena ja lihan kanssa?” Vastasin: ”Sinappi.” Suvi tokaisi: “Se on kyllä kal­-vo-­sinappi!” Kortissa luki ­kalvosinnappi.
Kyllä pappaa nauratti

Viikon klassikko

Kolmevuotias avioerolapsi vastasi topakasti, kun joku säälitteli tytön isättömyyttä: – Minulla on kolme isää: ukki-isä, taivaanisä ja typeräisä.
Sivusta seurannut, Vaasa
Apu 24/1982
Lähetä meille lasten hauskat lausahdukset:
lastensuusta.apu@a-lehdet.fi
Apu, Lasten suusta, 00081 A-lehdet
Voita kirja! Muista yhteystietosi! Joka viikko yksi julkaisuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.
Kommentoi »