Apu

"Minulla on kolme isää: ukki-isä, taivaanisä ja typeräisä" – Lasten suusta

"Minulla on kolme isää: ukki-isä, taivaanisä ja typeräisä" – Lasten suusta
Sanoiko lapsi jotain hauskaa? Kerro se meille. Joka viikko yksi julkaisuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.

”Elmerin rukkanen kolehtiin”

Katselin valokuvia 4-vuotiaan lapsen­lapsen kanssa. Värikuvien joukossa oli myös yli 50 vuotta sitten otettu mustavalkoinen hääkuvamme. Kuultuaan, ketä kuvassa on, hän katsoi hiljaisena kuvaa ja totesi: ”Olitte sillon harmaita.”

Edelleen harmaa mummu

Sisareni odotti esikoistaan. Menimme yhdessä käymään lapsuudenkodissamme, kun alle kouluikäinen pikkusiskomme juoksi pihassa vastaan, katsoi muhkeaa sisartamme ja totesi: ”Ootpa komistus!”

Komistuksen sisko

Elias, 4, ja Elmeri, 1, olivat vanhempiensa kanssa kirkossa. Äiti antoi Eliakselle kolikoita kolehtia varten. Elias oli kovin tarkka rahoistaan ja kysyi: ”Miksi kaikki rahat on pantava haaviin? Laitetaan mieluummin Elmerin rukkanen.”

Eila-mummo

Suvi, 7, piti seurapeleistä. Papan piti arvata sana, jota Suvi innokkaasti kuvasi. ”Sitä käytetään mausteena ja lihan kanssa?” Vastasin: ”Sinappi.” Suvi tokaisi: “Se on kyllä kal­-vo-­sinappi!” Kortissa luki ­kalvosinnappi.

Kyllä pappaa nauratti

Viikon klassikko

Kolmevuotias avioerolapsi vastasi topakasti, kun joku säälitteli tytön isättömyyttä: – Minulla on kolme isää: ukki-isä, taivaanisä ja typeräisä.

Sivusta seurannut, Vaasa

Apu 24/1982

Lähetä meille lasten hauskat lausahdukset:

lastensuusta.apu@a-lehdet.fi

Apu, Lasten suusta, 00081 A-lehdet

Voita kirja! Muista yhteystietosi! Joka viikko yksi julkaisuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.

Julkaistu: 2.9.2019
Kommentoi »