Minna Tervamäki "Terveysmetodeista apua myös vauva-arjessa"
Kulttuuri
Minna Tervamäki "Terveysmetodeista apua myös vauva-arjessa"
Tuoreet äidit Minna Tervamäki ja Riikka Pulkkinen julkaisivat uutuuskirjat.
Julkaistu 30.1.2014
Apu

Joulukuussa esikoistyttärensä synnyttänyt Minna Tervämäki otti tänään vastaan onnitteluja Otavan kevään kirjojen esittelytilaisuudessa. Tervamäki julkaisi loppuvuodesta hyvinvointioppaan, Minnan metodit -teoksen.

- Minulle on syntynyt kaksi vauvaa, Tervamäki hymyili.

Minnan metodit -teoksessa entinen balettitanssija kuvaa pitkän uransa aikana kehittelemiä terveysmetodeita. Hän sanoo pyrkivänsä hakemaan kehoa pidentäviä ja avaavia liikkeitä. Hän kertoo myös kulttuurin ja taiteen parantavasta vaikutuksesta. Hän toteaa, että metodeita ei ole tarkoitettu vain tanssijoille, vaan ne sopivat useaan elämäntilanteeseen.

- Kun unet ovat jääneet nyt pienen vauvan kanssa vähäsiksi, syvärentoutusharjoitteista on ollut apua. 10-15 minuuttia piristää kummasti.

45-vuotiaana esikoisensa synnyttänyt Tervamäki uskoo olevansa hyvässä kunnossa terveysmetodeidensa ansiosta. Yrittäjänä toimiva nainen ei tiedä, kuinka kauan aikoo olla pienen tyttären kanssa kotona. Töitä hän tekee alkuun satunnaisesti.

- Meillä on siitä hyvä tilanne, että mieheni on myös yrittäjä. Tottakai elämä on nyt vauvan myötä muuttunut, mutta elämäni ei ole ollut ennenkään sitä perinteisintä.

Venla Hiidensalo (vas.) palaa sukujuurilleen Karhunpesä-teoksessa. Riikka Pulkkinen sai puolestaan viimeisteltyä Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän -teoksen äitiyslomansa aikana.

- Kirjoitin lapsen nukkuessa päiväunia. Kaikki on sujunut hyvin, kirjailija Riikka Pulkkinen kertoi puolestaan kirjailijan töiden ja äitiyden yhdistämisestä.

Ensi viikolla Pulkkinen palaa kirjoittamaan säännöllisemmin.

- Teen muutaman tunnin töitä päivässä. Olen aikaisemmin kirjoittanut kotona, mutta nyt hankin työhuoneen. Lapsi on töideni ajan hyvässä hoidossa, Pulkkinen sanoo.

Kommentoi »