Eeva

Ministi matkalle


Pienet pakkaukset ja monitoimituotteet toimivat lomalla parhaiten. Poimi tästä parhaat vinkit.
Kuvat Fotolia

Kun matkustaa lentokoneella pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, ei mukaan voi ottaa isoja nestepulloja. Muutenkin matkalla on kätevä käyttää pieniä kosmetiikkapakkauksia. Oikein valitut täsmätuotteet ovat hyvä valinta.

■Matkalla kannattaa suosia tuotteita, joita voi käyttää moneen tarkoitukseen. Oikean sävyinen huulipuna korvaa myös poskipunan. Pieni sipaisu poskipäille ja tasoitus sormin – ja lopputulos toimii, jos puna on riittävän kostea ja hoitava. Tummaa luomiväriä voi käyttää myös silmien rajaamiseen. Kostealla siveltimellä rajauksesta tulee selkeä, kuivalla pehmeämpi.

■Deodorantin voi korvata talkilla tai silkkipuuterilla. Ne pitävät kainaloiden lisäksi kuivana koko vartalon. Helteessä talkkia voi ripotella myös reisille, jotta paljaat reidet eivät hankautuisi. Sukattomuus ei ole ongelma, kun jalkaterät saavat talkki- tai silkkipuuterihunnun. Silkkipuuterilla voi korvata jopa hiuspuuterin, se antaa kampaukseen kuohkeutta.

■Kertakäyttöiset meikinpoistoliinat kulkevat kätevästi käsilaukussa. Niillä voi puhdistaa myös kädet aina tarvittaessa.

■Pieni virkistyssuihkepullo mahtuu helposti laukkuun. Se kiinnittää meikin ja virkistää helteessä kasvojen, käsivarsien ja niskan ihoa.

■Kosteuttava kuitunaamio toimii lyhyelläkin matkalla. Ylelliseltä tuntuva naamio auttaa sekä auringon hellimän että ilmastoinnin kuivattaman ihon hoidossa. Yksittäin pakattu kuitunaamio ei vie paljon tilaa, ja naamion saa edullisesti muutamalla eurolla.

■Kun kasvojen aurinkosuojaksi valitsee sävytetyn tuotteen, ei meikkivoidetta tarvita.

■Jotta kädet olisivat kauniit koko matkan ajan, ota kynsiin kestolakkaus. Silloin pitkällekään matkalle ei tarvita mukaan kynsilakkapulloa.

Julkaistu: 18.7.2018