Tuulilasi

Minillä Frankfurtissa kaksi maailmanensi-iltaa

Minillä Frankfurtissa kaksi maailmanensi-iltaa
MINIllä on Frankfurtin autonäyttelyssä kaksi maailmanensi-iltaa: MINI John Cooper Works GP Concept ja MINI Electric Concept.
Julkaistu: 12.9.2017

Luvassa on esimakua tulevasta dynaamisesta tuotantomallista. Frankfurtissa ensiesiintymisensä saavalle MINI John Cooper Works GP Conceptille perustuva malli yhdistää kilparataominaisuudet MINImäisen päivittäiseen ajamiseen.

Sekä ulkopuolen muotoilu että sisätilojen urheilullinen tyyli alleviivaavat konseptin dynaamista luonnetta. Hiilikuitulujitettu muovi (CFRP) ja muut kevyet materiaalit sekä turbomoottori takaavat aidon MINI John Cooper Works -kokemuksen myös radalla.

MINI Electric Concept avaa näkymän tulevaisuuden urbaaniin liikkumiseen. MINI-sähköauto tulee tuotantoon vuonna 2019.

Herkästi reagoiva voimalinja, alusta ja aerodynaamiset yksityiskohdat takaavat aidon MINI-kokemuksen nollapäästöillä. Litiumioni-akut varmistavat maksimaalisen toimintasäteen.

MINI Electric Conceptin aerodynaamisissa upotuksissa ja ilmanohjaimissa on käytetty 3D-tulostusta. Tämä korostaa konseptin keveyttä, ja tuo samalla esille 3D-tulostuksen mahdollisuuksia käytännöllisten elementtien muotoilussa.

Uutuusmallien lisäksi esillä on MINIn viimeisimmät tulkinnat 3- ja 5-ovisista sekä avomallisista autoista. Ensimmäinen MINI Cooper esiteltiin konseptimallina juuri Frankfurtissa 20 vuotta sitten.

Nyt 3- ja 5-ovisiin MINI-autoihin on tarjolla neljä bensiini- ja kolme dieselmoottoria. MINI Cabrioon voi valita moottorin kolmesta bensiini- ja kahdesta dieselvaihtoehdosta.

Moottoriurheilulle omistautuneet MINI John Cooper Works -mallit ovat myös esillä Frankfurtin autonäyttelyssä.

Pienten autojen premium-luokan malliesimerkit MINI John Cooper Works ja MINI John Cooper Works Cabrio saavat lähtöviivalle viereensä MINI John Cooper Works Clubmanin ja MINI John Cooper Works Countrymanin. Näistä jälkimmäiset on varustettu ALL4-nelivedolla.

(Lähde: BMW Group)

MINI Electric Concept
MINI Electric Concept
MINI Electric Concept
5-ovinen Mini Cooper S
MINI John Cooper Works
MINI John Cooper Works
Kommentoi »