Apu

Long covid on piinannut Laura Paloheimoa toukokuusta: ”Migreenejä, muistivaikeuksia, käsien motoriikan kremppoja”

Long covid on piinannut Laura Paloheimoa toukokuusta: ”Migreenejä, muistivaikeuksia, käsien motoriikan kremppoja”
Kirjailija Laura Paloheimo kertoo pitkittyneen koronan olleen hämmentävä ja pelottava kokemus. – Keho on herkkä. Olen ryhtynyt kuntoilemaan ja pitämään terveydestäni todella tarkasti huolta, hän kertoo.
Julkaistu: 11.12.2021

Kirjailija ja kouluttaja Laura Paloheimolla, 50, on takanaan muutosten vuosi. Ikä siirtyi pyöreisiin, toukokuussa hän sairastui koronaan vaikka oli saanut ensimmäisen rokotuksen, sitten päättyi 18 vuoden parisuhde.

– Ihmiset kasvavat yhdessä tietyn matkan samaan suuntaan ja jossain vaiheessa havahtuu siihen, että vuosia on kulunut ja oma kasvuprosessi on kuorinut kerroksia jo niin paljon, että on aika päästää irti.

Nyt 12-vuotiaan pojan äiti opettelee asumaan yksin.

– Elämä uudessa kodissa on tuntunut hyvältä, perusarki kantaa. Ystävien merkitys on tänä aikana korostunut valtavasti sekä tietysti ymmärrys siitä, että tässä iässä ei enää odotella. On osattava asettua elämänmuutoksiin rauhallisin mielin. Muutos on kuitenkin aina myös hyvä asia.

Uskoa rakkauteenkin riittää.

– Totta kai toivon kohtaavani miehen, jonka kanssa saisin edetä elämässäni uusiin vaiheisiin. Rakkaus on perustarve, kaiken ilon, luovuuden ja elinvoiman lähde.

Toivon saavani vielä kokea rakkauden ja suhteen jossa molemmat osapuolet saavat olla oma itsensä ja tulla aidosti kohdatuksi. Sitä kohti!

Pitkittynyt korona on pelottava kokemus

Paloheimo sairasti koronan jo viime toukokuussa. Siitä lähtien hän on kärsinyt long covid -oireista.

– Oireet ovat olleet migreenejä, muistivaikeuksia sekä hetkittäisiä käsien motoriikkaan liittyviä kremppoja, hapenottokykykään ei ole ennallaan. On ollut todella hämmentävää ja pelottavaakin käydä tätä kaikkea läpi. Keho on herkkä. Olen ryhtynyt kuntoilemaan ja pitämään terveydestäni todella tarkasti huolta.

Rohkeasti elämänsä kipukohdista puhunut Paloheimo järjestää nykyään kursseja, joissa tutkitaan omia tunteita.

– Ne keskittyvät siihen miten omasta elämänkaaresta löytää kaiken mahdollisen mitä tarvitaan siihen, että pääsee irti omasta tarinastaan ja ymmärtää kuka todellisuudessa on. Ja pääasiahan vapautua elämän kulkua haittaavista tunteista, vihasta, pelosta, häpeästä sekä syyllisyydestä. Paras paikka itsensä kohtaamiselle on hyvin yksinkertainen - kirjoittaminen.

Oman vahvuutensa ja luottamuksen elämän kantaviin voimiin hän löysi tunnetyön, maalaamisen sekä omaelämäkerrallisen kirjoittamisen kautta.

– Tästä prosessista syntyi myös vahva liikkeelle lähtemisen tarve, halu todellakin elää ja nauttia jokaisesta päivästä.

Kommentoi »