Tuulilasi

Miltä kuulostaisi Seatin uusi pieni katumaasturi? − hinnat alkaen 18 988 euroa ja täällä marraskuussa


Pienet katumaasturit ovat nyt kuuminta hottia. Seat Ibizan kokoluokkaan sijoittuva Arona aikookin kaapatakin ostajia esim. Opel Mokkalta ja Renault Capturlta.
Teksti Max Lange
Kuvat Seat

Seatin uusi Arona teknisesti ja muotoilullisesti kuin korotettu Ibiza. Tämä ei ole lainkaan huono asia, sillä tuore Ibiza on osoittautunut varsin kelvolliseksi autoksi. Ibizan hinnat Suomessa alkavat reilusta 15 000 eurosta, kun taas Aronan hinta on melkein neljä tonnia tätä korkeampi.

Iso osa hintaerosta tasoittuu kuitenkin, kun autojen moottorit laitetaan samalle viivalle. Aronaan ei tarjota lainkaan samaa vapaasti hengittävää 1-litraista bensiinikonetta, mikä löytyy Ibizan hinnat alkaen -mallista.

Kun Ibizan keulalle valitaan 1,0 EcoTSI 95, maksaa 16 995 euroa, mikä on vain kaksi tuhatta euroa vähemmän kuin samalla moottorilla varustetussa Aronassa. Aronaan tarjotaan lisäksi 115-heppainen versiota samasta EcoTSI-moottorista ja 150-heppainen 1,5 EVO TSI moottoroa. Myöhemmin luvassa ovat diesel ja maakaasuvaihtoehdot.

Uusi Arona on 4 138 mm pitkä ja 1 780 mm leveä akselivälin ollessa 2566 mm. SEAT Aronan tavaratila on 400 litraa. Arona on aina viisiovinen ja siihen on tarjolla neljä eri varustelutasoa: Reference, Style, FR ja Xcellence.

Ensimmäiset uudet Seat Aronat saapuvat Suomen jälleenmyyjille marraskuussa.

Julkaistu: 18.9.2017