Tuulilasi

Miljardi ihmistä ja pyhät lehmät

Intiaan ei kannata matkustaa, koska siellä on aivan liian täyttä.
Kuvat Vesa Eskola

Niinpä. Miljardi ihmistä ja siihen päälle vielä ne pyhät lehmät. Kun asiaa vähän pyörittelee, on helppo huomata, että Intiassa on sopivasti haastetta. Me täällä Tuulilasissa tartuimme siihen reippaalla otteella.

Panemme haisemaan oikein kunnolla: teemme maailman pisimmän koeajon. Se alkoi syyskuun alussa Intian Chennaista ja maali on Helsingissä. Tämä ei ole pila, vaikka se ehkä siltä kuulostaa.

Miksi juuri Intia? Ihan yksinkertaisesti Datsunin vuoksi. Kypsempään ikään ehtineet suomalaiset muistavat vielä oikein hyvin tuon legendaarisen merkin. Se on herännyt nyt uudestaan henkiin, ja nimenomaan Intiassa.

Chennaissa on Datsunin tehdas, jossa valmistetaan Go-pikkuautoa. Se on suunniteltu Intian tapaisiin maihin, jossa yhä useammat ihmiset ovat siirtymässä polkupyöristä ja mopoista autojen ihmeelliseen maailmaan.

Uuden polven Datsunia ei ainakaan toistaiseksi aiota myydä Suomessa, mutta kun mallisto kasvaa, tilanne voi olla aivan toinen.

Maailman pisin koeajo alkaa massiivisella Intian kierroksella, jolle kertyy mittaa noin 13 000 kilometriä. Tämän jälkeen testikuljettaja Vesa Eskola matkaa ilmasiltaa pitkin Kazakstaniin, ja suuntaa sieltä Toljattin ja Moskovan kautta Pietariin. Suomen puolelle Vesaa ja Datsunia odotetaan lokakuun lopulla.

Seuraa seikkailua Tuulilasin netissä ja Facebookissa.

Pääkirjoitus, Tuulilasi 12/2014.

Julkaistu: 12.9.2014
Kommentoi »