Milana Misic suree yhä Laila Kinnusen viimeisiä vuosia: "Oli mahdoton tajuta, että äiti halusi olla ihmisen kanssa, joka halusi hänelle vain pahaa"
Puheenaiheet
Milana Misic suree yhä Laila Kinnusen viimeisiä vuosia: "Oli mahdoton tajuta, että äiti halusi olla ihmisen kanssa, joka halusi hänelle vain pahaa"
- Minulle jäi suru siitä, miksi äidin elämä meni niin kuin meni, ja miten toisin olisi voinut olla, Milana sanoo.
Julkaistu 21.4.2018
Apu

Laila Kinnunen kuoli lokakuussa 2000, vain 60-vuotiaana. Äidin elämän viimeinen vuosikymmen kammottavan väkivaltaisen miehen kanssa ja syvä alkoholismi ovat tytär Milana Misicillekin yhä arvoitus.

– Oli aivan mahdoton tajuta, että äiti halusi olla ihmisen kanssa, joka halusi hänelle vain pahaa. Se oli kahden alkoholistin käsittämätön riippuvuussuhde, ja mies löi äitiä kaikella mahdollisella, myös paistinpannulla, Milana kertoo.

Kinnusten perhe oli kauhuissaan, kun Laila 1990-luvun alussa ryhtyi pyörimään miehen kanssa.

– Hänen vaimonsa oli huhupuheiden mukaan kuollut epäselvissä oloissa. Hän oli mies, joka pahoinpiteli naisia, ja äitini oli se viimeinen. Minulle jäi suru siitä, miksi äidin elämä meni niin kuin meni, ja miten toisin olisi voinut olla, Milana sanoo.

Äidin kuoleman jälkeen löytyneistä päiväkirjoista kävi ilmi, että miesystävä oli myös kieltänyt Laila Kinnusta olemasta yhteydessä tyttäreensä.

– Hänen takiaan minulta jäi sekin kokematta, että äiti olisi voinut opastaa minua ensiaskeleissani musiikkialalla, vuonna 1991 ensimmäisen levynsä julkaissut tytär sanoo.

Lue Milanan koko haastattelu Avusta 16/2018.

Kommentoi »