Miksi näytit yleisölle keskisormea, Jari Sillanpää?
Puheenaiheet
Miksi näytit yleisölle keskisormea, Jari Sillanpää?
Jari Sillanpää vastasi kysymyksiin elämäkerran teemoista: rakkaudesta, miehistä, alkoholista ja julkisuudesta.
15.8.2016
 |
Apu

Jari Sillanpään Paljaana -elämäkerran julkaisu oli viime viikon mediatapaus. Tilaisuudessa esiintyi rento laulaja, joka vastasi avoimesti kirjaa koskeviin kysymyksiin. Apu kokosi niistä kiinnostavimmat.

Kuka on Rosa?

– Kumppanini Siim kertoi, että oli kerran pukeutunut naiseksi ja mennyt baariin. Minua alkoi kiinnostaa asia, pukeutua joksikin muuksi. Päätimme tehdä sen jossain muualla kuin Suomessa. Alkoi vaatteiden ja peruukkien haaliminen. Bogotassa kehitimme Rosa-nimisen hahmon, joka matkaohjelman host. Löysimme mielettömän meikkaajagurun, joka loihti minusta Rosan. Kuvat ovat kirjassa, mutta Rosan jatkosta ei tiedä. Ehkä hän voi esiintyä joidenkin juhlien yllättäjänä.

Mietitkö kauan uskallatko kertoa Rosasta kirjassa?

– Itse asiassa mietin asiaa tänään ensimmäistä kertaa. Iän myötä elämä ja suhtautuminen asioihin muuttuu. En enää hirveästi välitä mitä muut ovat mieltä. Ehkä kirja ja koko elämäni opettaa ihmisille avoimuutta, että uskalletaan olla sitä mitä olemme.

Kirjan mukaan tapasit kumppanisi Siimin netin kautta. Millainen kumppani hän on?

– Aikaisemmat kumppanini eivät ole halunneet olla julkisuudessa. Jotain asioita haluan pitää itselläni. Olen viisikymppinen ja minulla on myös varaa kertoa omasta elämästäni.

Miksi näytit kesällä yleisölle keskisormea Iskelmäfestivaaleilla?

– Olin juuri esittänyt Sinä ansaitset kultaa –biisin. Olin juuri saanut masteroinnista Suurempaa –biisin, jonka halusin soittaa yleisölle puhelimesta mikrofonin kautta. Esitin kappaleen pantomiimina, kun ovi suljetaan ja tiedät kyllä syyn. Oven perään näytin keskaria. Sitten olin lehden kannessa, että Sillanpää näytteli keskaria yleisölle. Se tuntui vitun pahalta.

Pelottiko kertoa liiasta alkoholin käytöstäsi?

– Ei pelottanut, kun se on loppunut. Kaksi vuotta sitten, kun keikka loppui ja minulla oli vapaapäivä, avasin aina viinipullon ja pistin pääni sekaisin. Sitten aloin saamaan järkyttäviä päänsärkykohtauksia, joka diagnosoitiin Hortonin neuralagiaksi.

 Sillanpäästä kertovan elämäkerran on kirjoittanut Mari Koppinen. Marco Bjusrtröm haastatteli tähteä tilaisuudessa.

Kommentoi »