Eeva

Mikko "Peltsi" Peltonen herkuttelee mustikkakukkosilla



Mikko "Peltsi" Peltonen herkuttelee mustikkakukkosilla

Uuden sadon mustikoita ja repea ruiskuori, mustikkakukko on ihana klassikko. Lisää vain nokare kardemummavaahtoa, ja aterian kruunu on valmis.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Mustikkakukkoset ja kardemummavaahto

6 annosta

200 g voita

1 dl sokeria

4 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 l mustikoita

¾ dl sokeria

2-3 rkl perunajauhoja

Lisäksi:

1 prk (2 dl) kuohukermaa

1 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

½ tl kardemummaa

  • Sekoita keskenään sulatettu voi ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  • Voitele 6 annosvuokaa, esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja, tai yksi iso, korkealaitainen uunivuoka.
  • Painele ¾ taikinasta annosvuokien pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita mustikkakukkosten täytteen ainekset kulhossa. Jaa täyte tasaisesti vuokiin.
  • Tee lopusta taikinasta kukoille ohuet kannet. Pistele pinta haarukalla ja paista pikkukukkoja 200 asteessa noin 40 minuuttia, isoa noin tunti.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla.
  • Tarjoa lämpimien mustikkakukkojen kanssa.
  • Vinkki: Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. ●
Julkaistu: 2.9.2018