Apu

Mikko Parikka oman talon rakennuttamisesta: Saan ehkä hermoromahduksen

Mikko Parikka oman talon rakennuttamisesta: Saan ehkä hermoromahduksen
– Meillä on ollut aika paljon vastoinkäymisiä, joten kaikki taloa rakentavat ymmärtävät, Mikko Parikka kuvailee hermoja kiristävää prosessia.
Kuvat Jaakko Jaskari

Mikko Parikka tunnetaan Salatut elämät -sarjasta, mutta ennen kuuluisuutta hän oli rakennusalalla töissä. Kokemuksesta on tällä hetkellä hyötyä, kun hän rakennuttaa hirsitaloa Espooseen vaimonsa, niin ikään Salatuista elämistä tutun Sara Parikan kanssa. Sara jätti sarjan alkuvuodesta voidakseen keskittyä muihin töihin.

Pariskunta on ollut naimisissa vuodesta 2014. Samana vuonna syntyi esikoistytär Matilda ja vuotta myöhemmin toinen tytär Mimosa.

– Saan ehkä hermoromahduksen. Ostimme tontin viime syksynä, rakennuslupaa aloimme laittaa kasaan tammikuussa. Nyt saimme luvan hakea rakennuslupaa, mutta emme ole saaneet sitä vielä. Meillä on ollut aika paljon vastoinkäymisiä, joten kaikki taloa rakentavat ymmärtävät. Liitteitä pitää olla noin 400, mutta yritämme ajatella maalia, Mikko kuvailee.

Kun Sara ehdotti, että tehdään sisätöitä itse, Mikko kieltäytyi.

– Siinä olisi ollut hirveä työ. Sitä paitsi sitten tietäisin jokaisen paikassa, jossa on sattunut virhe, hän tuskailee.

Niinpä Parikoiden koti tehdään avaimet käteen -periaatteella.

– Tällä hetkellä joutuu laittamaan vähän enemmän kättä syvemmälle taskuun, mutta lopputuloksen pitäisi olla sen arvoinen, kestäviä ratkaisuja kuten maalämmön asennuttava Mikko miettii.

Julkisuus vaikutti kulkureitteihin

Mikko on tähdittänyt Salkkareita jo kymmenen vuoden ajan.

Hänen mukaansa ainoa negatiivinen seikka isossa tv-sarjassa näyttelemisessä on julkisuus.

– Sen kanssa olen tehnyt sinunkaupat jo vuosia sitten. Toisaalta se mahdollistanut paljon, vaikka joskus julkisuus tuntui vaikealta. Muistan miten alkuvuosina valitsin vaikka tiettyjä reittejä mitä pitkin kävelin kotiin, mutta tajusin lopulta, että se on ihan hullun hommaa.

Pihlajasatu 24. kesäkuuta alkaen MTV3-kanavalla.

Julkaistu: 9.6.2019
Kommentoi »