Apu

Mikko ja Saku Koivun äidistä yrittäjä


Tuire Koivu ei pelännyt heittäytyä yrittäjäksi kuusikymppisenä.
Kuvat Jaakko Jaskari

Kiekkoilija-veljesten Mikko ja Saku Koivun äidin, Tuire Koivun ura yrittäjänä alkoi sattumalta. Tuire lähti muutama vuosi sitten veneillen jääkiekkovalmentajana toimivan miehensä, Jukka Koivun kanssa tapaamaan tämän kaveria Paraisille. Pariskunnat menivät oluelle, jossa kaverin vaimo, Platinoro-koruyrityksen perustanut Anna-Kaisa Laakso bongasi Tuirella tutut korut. Hän oli myynyt yrityksen muutama vuosi aikaisemmin.  

- Jukka sanoi, että Tuire kaipaa haasteita ja korualahan olisi hyvä ajatus, Anna-Kaisa muistelee.

Hoitoalalla aikaisemmin työskennellyt Tuire ajatteli ensin, että ajatus jäisi leikin laskuun.

- Sitten mietin vakavasti pari yötä ja päätin lähteä mukaan, Tuire kertoi eilen Fashionteamin muotinäytöksessä Turussa. Malleilla oli näytöksessä yllä naisten koruja.

Naiset aloittivat kaksin työn käytännössä alusta. Platinoro-korusarjat ovat suomalaista käsityötä. Kuusikymppiset naiset kertovat, että työllistävät turkulaisten lisäksi myös helsinkiläisiä ja hämeenlinnalaisia tekijöitä. Yrittäjyys on kovaa työtä, mutta myös sen suoma vapaus sopii Tuirelle.

- Kun pojat tulevat kesällä kesäloman viettoon pystyn sitten keskittymään täysillä lapsenlapsiin.

Anaheimissa NHL:ssä pelaavalla Sakulla on kaksi kouluikäistä lasta. Minnesota Wildin kapteeni Mikko sai syyskuussa avovaimonsa kanssa tyttären, Sofie Elizabethin. Tuire ei ole ollut poikiensa kaksikymmentä vuotta kestäneen ammattilaisuran aikana käytännössä ollenkaan julkisuudessa. Tuire ja Jukka Koivu viettävät tänä vuonna 40-vuotis hääpäiväänsä.

Julkaistu: 4.4.2014