Mikael Gabriel: "Pakkohuostaanotto pelasti minut"
Puheenaiheet
Mikael Gabriel: "Pakkohuostaanotto pelasti minut"
Vain elämää -ohjelmassa koko kansan tietoisuuteen nousseen räppäri Mikael Gabrielin nuoruus oli rankka. - Nuoruuden kaveripiiristä suurin osa on linnassa tai mullan alla.
Julkaistu 29.9.2016
Apu

Sinulla on ollut karu nuoruus. Miten paljon avaat sitä omassa Vain elämää –jaksossasi?

- Enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Pystyin unohtamaan kamerat kolmessa minuutissa. Tuossa jaksossa nähdään todelliset kasvoni. Mutta kansa saa päättää. Voihan olla ensimmäinen Vain elämää –tähti, joka mogaa kaiken.

Sinut pakkohuostaanotettiin, kun olit 14. Miten siihen päädyttiin?

- Vielä ala-asteella olin lapsi, joka harrasti paljon urheilua. 13-vuotiaana kaikki jäi. Ajauduin vääriin kaveripiireihin, joissa varasteltiin ja käytettiin päihteitä. Karkasin myös useamman kerran kotoa. Lopulta yksinhuoltajaäitini pyysi, että minut huostaanotettaisiin. Päädyin Helsingistä Kainuuseen lastenkotiin keskelle korpea. Se pelasti minut.

Mitä ajattelet tuosta ajasta nyt?

Hullu vaiheeni kesti viisi vuotta. Tuosta kaveripiiristä suurin osa istuu linnassa tai on mullan alla. Olin tuolloin äidille vihainen, että hän lähetti minut pois. Nykyään ymmärrän, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Tuo aika tuntuu nyt epätodelliselta, älä herätä mua unesta. Tuntuu kuin olisin elänyt jossain pimeässä huoneessa.

Miten neuvot samassa tilanteessa olevia nuoria?

Urheilkaa tai pysykää mukana jossain fiksussa harrastuksessa. Haluan muistuttaa, että vaikea nuoruus ei tarkoita, että siitä ei voisi nousta. Olen itse esimerkki tästä. Saan päivittäin kymmeniä viestejä nuorilta tai vanhemmilta aiheesta, miten he ovat samaistuneet musiikkiini. Yritän mahdollisimman usein vastata.

Miten päädyit musiikin pariin?

Aloin tehdä lastenkodissa omia biisejä. Kun muutin takaisin Helsinkiin, päätin, että minusta tulee rap-artisti. Ja niin siinä taisi sitten käydä.

Mikael Kristian Gabriel Sohlman, 26, on rap-artisti, joka on mukana viidennen kauden Vain elämää –ohjelmassa. Hän näyttelee myös Antti J. Jokisen ohjaamassa Pahan kukat –elokuvassa, joka kertoo syrjäytyneistä lähiönuorista. Elokuvan ensi-ilta ja Mikaelin Vain elämää -jakso 30.9.

Kommentoi »