Tuulilasi

Mikä uusi Volvo XC60? − ruotsalaiset ostivat vanhaa XC60:ta moninkertaisesti uuteen verrattuna


Ruotsin myyntitilastoissa on erikoinen tilasto-oikku. Volvo XC60 on ylivoimaisesti Ruotsin myydyin auto tällä hetkellä, mutta malli ei olekaan se kaikista uusin. Vanha XC60 myy vielä kuin häkä.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Uusi Volvo XC60 on todettu Tuulilasinkin testissä varsin hyväksi autoksi. Ruotsissa puolestaan Volvot hallitsevat myyntitilastojen kärkipaikkaa yleensä varsin suvereenisti. Kun naapurimaamme elokuun myyntitilastoja tuijotetaan, nousee yksi siellä kaikkien yläpuolelle kirkkaasti: Volvo XC60 peräti 2 458 ensirekisteröidyllä autolla.

Tilaston taakse kurkistettaessa tilanne muuttuu kuitenkin päälaelleen. Uutta XC60:stä on myyty vain 349 kappaletta, kun taas vanhaa peräti 2 100 kappaletta. Erikoista tilastoa selittää se, että vanhaa XC60:stä on kaupiteltu Ruotsissa houkuttelevalla Classic-varustelutasolla, joka on tarjonnut kohtuuhintaan erittäin kattavan vakiovarustelun.

Uutta XC60:stä vaivaavat myös suuren kysynnän takia pitkät toimitusajat, jonka takia tuoreempi malli ei vielä loista Ruotsin rekisteröintitilastoissa. Vuoden päästä tilanne lienee täysin toinen.

Tällä viikolla julkistetaan myös uusi Volvo XC40, jota ruotsalaistoimittajat povaavat Volvon tulevaksi volyymimalliksi.

Lähde: Vibilägare

Julkaistu: 18.9.2017