Apu

Mika Häkkinen seuraa luottavaisena viiden lapsensa kasvua: "Kehotan lapsiani virheisiin"

Mika Häkkinen seuraa luottavaisena viiden lapsensa kasvua: "Kehotan lapsiani virheisiin"
Kaikkien aikojen suomalainen F1-kuski Mika Häkkinen täytti 50 vuotta 28. syyskuuta. Viiden lapsen isä antaa jälkikasvunsa tehdä omat kokeilunsa.
Julkaistu: 29.9.2018

Vantaan Martinlaaksossa kasvanut F1-mestari Mika Häkkinen meni vuonna 1998 naimisiin Erja Honkasen kanssa. Liitto päättyi eroon 2008, jonka jälkeen hän tapasi tsekkiläisen Markéta Remešován. Pariskunta meni naimisiin viime vuonna Rovaniemen tunnelmallisessa kivikirkossa.

– Olen siitä onnekkaassa asemassa, että minulla on viisi lasta. Kuuntelen heidän tarinoitaan ja juttelemme siitä, miten he näkevät maailman tänä päivänä. Se opettaa paljon.

Teini-ikäiset Hugo, 17 ja Aina, 13, ovat avioliitosta Erja Häkkisen kanssa. Nykyisen puolisonsa Markétan kanssa hänellä on nelivuotiaat kaksoset Lynn ja Daniel sekä tytär Ella, 8.

– Ihmiset ovat nykyisin hirveän huolestuneita nuorista. On mielenkiintoista nähdä, että nuoret kyllä osaavat ajatella asioita. Lasten kasvaessa tulee se hetki, jolloin he pohtivat itse mitä haluavat elämältään. Heillä on kärsivällisyyttä, eikä koko ajan kiire. Meillä aikuisilla tuntuu olevan hiton kiire koko ajan!

Hugo puhuu neljää kieltä

Isänä Häkkinen kertoo antavansa lapsilleen paljon luottamusta.

– Annan heidän tehdä virheitä, kehotankin siihen. Muuten ei opi.

– Koulunkäynti on nykyisin todella haasteellista, paljon rankempaa kuin omassa nuoruudessani. Tietysti kansainvälisessä koulussa opiskelu vaatii älyttömän paljon, pelkästään kielien vuoksi. Esimerkiksi Hugo puhuu espanjaa, ranskaa, suomea ja englantia.

Häkkinen toteaakin, ettei opiskelussa ole oikotietä.

– Se on kovaa ja rankkaa työtä, sama pätee koko elämässä. Aamulla ei voi vaan päättää, että tänään en mene töihin. Sinne pitää mennä, ja tehdä hommat kunnolla loppuun asti. Lomailu on sitten eri asia.

Tulevaisuuden suhteen Häkkisellä on tavoitteensa, sekä työn että perhe-elämän osalta.

– Pyrin pitämään tasapainon töiden ja perheen suhteen. Silloin on haasteellisempaa, jos ei ehdi viettää aikaa lasten kanssa. Onneksi voin valita itse kuinka paljon teen töitä.

Kommentoi »