Tuulilasi

Mies yllättyi: Vaihdossa liikkeeseen mennyttä autoa myytiin "vanhan tädin" autona – "kauppa on katalaa ja perustuu petokseen"


Autokauppiaiden maine ei ole aina se paras.
Kuvat Anssi Kienanen

Kysy Ketoselta -palstallamme voit kysyä mitä vain autoista tai autoilusta, ja asiantuntijamme Tapio Ketonen vastaa.

Lukijan kysymys:

"Ei varsinainen kysymys, mutta haluaisin tuoda lukijoille oman kokemukseni eräästä kajaanilaisesta autojobbarista muutaman vuoden takaa. Olin vaihtanut vanhan autoni uudehkoon isommasta liikkeestä. Harmittelin kun unohtui hyvä cd- levy autoon. Iso autoliike oli myynyt auton pian pienelle jobbarille ja näin kun auto oli netissä myynnissä. Ystäväni asui kaupan lähellä ja pyysin että kävisikö katsomassa sitä cd:tä. No, ystävä meni ja ajatteli huvikseen ensin kysellä autosta. Kappas auto olikin tullut hänelle VANHALTA TÄDILTÄ vaihtokaupassa jolla auto ollut vuosia! Myyjä oli esitellyt "tädin" pitämää huoltomuistiota monelta vuodelta. Ja kyllähän se olen ollut minä, joka ne huollot olin siihen omin kätösin tehnyt, enkä sen kummemmin pitänyt kirjaa… Alkaa kyllä olla jo petoksen merkit ilmassa! Mutta hyvä että Cd:ni sain kuitenkin takaisin, ystäväni aikoi palauttaa sille vanhalle tädille…"

Ketonen vastaa:

"Tuollaisia tarinoita autojobbareista löytyy kaikkialta, ei vain Suomesta. Vanha sanonta kuuluu: kauppa on katalaa ja perustuu petokseen!"

Jätä oma kysymyksesi Ketoselle kysymyslomakkeella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 24.11.2014