Tuulilasi

Mies varasti Teslan Teksasissa käyttämällä vain applikaatiota

3

21-vuotias mies pidätettiin Teksasissa, kun hän oli varastanut Teslan Model 3:n paikalliselta autovuokraamolta. Ryöstöön mies käytti ainoastaan Teslan applikaatiota, minkä avulla hän sai auki ovet ja pystyi käynnistämään auton.
Kuvat Tesla

Lisäksi mies pystyi lukitsemaan GPS-paikannusjärjestelmän – silti hän jäi kiinni, sillä järjestelmästä näkyi, missä hän oli lataamassa sähköa autoon.

Nyt pelätäänkin, että vastaavista varkauksista tulee vielä riesa koko autoteollisuudelle. Tietokonerikoksiin erikoistunut asiantuntija Mark Lanterman uskoo, että varkaus onnistui, koska Teslan applikaatiossa on porsaanreikä.

”Näyttää siltä, että tämä henkilö on onnistunut jollakin konstilla saamaan itselleen auton VIN-numeron ja pystynyt yhdistämään sen omalle Tesla-tililleen”, Lanterman sanoo Electrekille.

”Se voi onnistua jopa yhdellä puhelinsoitolla, minkä jälkeen henkilö voi kontrolloida Teslaa omalla applikaatiollaan.”

Teslan autojen kanssa systeemiä käytetään yleisesti, koska ihmiset eivät halua käyttää avaimia, vaan avata ovet ja käynnistää auton älypuhelimellaan.

Autovaras oli vuokrannut saman auton aiemmin, mutta vuokraajan mukaan hänen tietonsa oli sen jälkeen poistettu. Hän ei pysty arvioimaan, kuinka varkaus on onnistunut.

Julkaistu: 8.9.2018