Mies parvekkeella
Puheenaiheet
Mies parvekkeella
Hieman ennen poliisin saapumista mies huuteli meille: "Haluatteko, että ammun teille napin otsaan?"
Julkaistu 15.5.2012
Apu

Pihatalkoot saivat oudon sävyn, kun naapuritalon parvekkeelle ilmestyi kaljupäinen mies ilman paitaa, kaljapurkki kädessään. Hän aloitti mölinän, josta ei ensin saanut mitään selvää. Mies varjonyrkkeili, otti huikkaa ja jatkoi. Arvelimme, että mörssäri oli alkanut valmistautua illan lätkämatsiin turhan varhain.

Tyyppi alkoi huoritella taloyhtiömme kymmenvuo­tiaita tyttöjä, jotka ahkeroivat pihallamme. Mies oli pelottava. Kukaan ei uskaltanut huudella vastaan. Poliisi sen sijaan sai asiasta monta ilmoitusta.

Hieman ennen poliisin saapumista mies huuteli meille: "Haluatteko, että ammun teille napin otsaan?"

Poliisit saapuivat tunnin kuluttua ensimmäisestä soitosta ja veivät miehen. Rauha laskeutui pihamaallemme. Joku kysyi, miten partion tulo voi kestää niin kauan.­ Mitä jos tyypillä olisi ollut ase?

Hätäpuhelumme kävi läpi kaksivaiheisen seulan. Hätäkeskuksen päivystäjä teki ensimmäisen riskiarvion. Poliisille ilmoitus meni häiriökäyttäytymisenä tyyliin "naapuri huutelee parvekkeelta". Tilanne ei välittynyt uhkaavana, joten kenttäjohtaja päätti, että moni muu tehtävä on kiireellisempi.

Poliisin resursseja on leikattu. Heidän on pakko priorisoida tehtäviä niiden vaarallisuuden mukaan. Poliisi haluaa lähettää terveisiä, että pelätä ei tarvitse Helsingissäkään. Jos olisimme sanoneet hätäpuhelussa, että tyyppi uhkaa ampua, partio olisi tullut 3–6 minuutissa.

Kommentoi »