Mielenosoittajat Frankfurtin autonäyttelyn riesana: ”Juhlanne ovat ohitse”
Autot ja liikenne
Mielenosoittajat Frankfurtin autonäyttelyn riesana: ”Juhlanne ovat ohitse”
Tuhannet mielenosoittajat marssivat viikonloppuna Frankfurtin autonäyttelyn edustalle vaatimaan polttomoottoriautojen kuolemaa.
2Kommenttia
Julkaistu 15.9.2019
Tuulilasi

Frankfurtin poliisin mukaan mielenosoittajia oli 15 000, autonäyttelyn järjestäjien mukaan jopa 25 000.

Mielenosoittajien iskulauseet kohdistuivat isoihin SUV-autoihin. Kylteissä luki mm. ”STOP SUV”, ”SUV ei ole cool” ja ”Keuhkojamme ei voi korvata”.

Saksan hallitus kävi perjantaina neuvotteluja, joiden tarkoituksena on lisätä uusiutuvan energian määrää kaksinkertaiseksi vuoteen 2030 mennessä. Suunnitelma on tarkoitus julkistaa ensi viikolla.

”Olemme kyllästyneet politiikkaan, joka priorisoi autoja kaupungeissamme. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tulisi vallata kaupunkialueet, jotka heille kuuluvat”, sanoi Friends of the Earth Germany -ympäristöjärjestön johtaja Ernst-Christoph Stolper Reutersille.

Lukuisat mielenosoittajat ovat vaatineet Saksassa autoteollisuutta kiihdyttämään sähkö- ja vetyautojen tuotantoa. Isoista saksalaisista autonvalmistajista Volkswagen, Daimler ja BMW ovat arvioineet, että niiden autoista noin puolet tulee olemaan päästövapaita 10 vuoden päästä.

Autonvalmistajat ovat valmiita investoimaan 40 miljardia euroa vaihtoehtoisiin käyttövoimiin kolmen seuraavan vuoden aikana puhdistaakseen mainettaan erilaisten dieselskandaalien jälkeen sekä välttääkseen dieselautojen ajokiellot eri kaupungeissa.

Tässä kuussa Berliinissä Porschen SUV:lla ajanut kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja neljä ihmistä, mukaan lukien 3-vuotias poika, saivat surmansa onnettomuudessa. Tämä on herättänyt etenkin ympäristöjärjestöissä haluja kieltää suurten autojen ajaminen kaupungin keskustoissa. Autonvalmistajien edustajat kommentoivat asiaan, että samanlainen onnettomuus olisi voinut tapahtua minkäkokoisella autolla tahansa.

Compact-organisaation Christopher Bautz välitti median kautta vahvan viestin autoteollisuudelle.

”Autoteollisuus, juhlanne ovat ohitse.”

2 kommenttia