Tuulilasi

Mielenilmaus aktiivimallia vastaan pysäyttää Lappeenrannan paikallisliikenteen


Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK järjestää perjantaina 2.2. mielenilmauksen aktiivimallia vastaan ja tukilakkoon ovat menossa auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä Rakennusliitto.
Kuvat All Over Press

Liikennöitsijöiltä saatujen tietojen mukaan Lappeenrannan paikallisliikenne (linjat 1-47) ei liikennöi mielenilmausten vuoksi perjantaiaamusta 2.2. klo 3.00 alkaen. Mielenilmaus kestää perjantai-iltaan klo 18.00 asti ja liikenteen arvioidaan palaavan normaaliksi klo 18.30 mennessä. 

Lappeenrannan paikallisliikenteen lisäksi Lappeenrannan ja Imatran välillä Savonlinjan liikennöimä linja 100 kuuluu mielenilmauksen piiriin ja sitä ei myöskään ajeta. Liikennöitsijältä saadun tiedon mukaan kello 18.10 Imatralta Lappeenrantaan on ensimmäinen ajettava vuoro. 

Mielenilmaus ei koske paikallisliikennealueella ajettavaa palveluliikennettä, Citybussia tai koululaislinjaa 3K, jotka ajetaan normaalisti. Lähiliikenteen koulupäivisin ajettavat vuorot, sekä varsinaiset koulukuljetukset, ajetaan myös normaalisti.

Aikatauluhakupalvelut näyttävät väärin perjantaina ajettavat vuorot, koska palvelusta ei ehditä saamaan vuoroja pois näin nopeasti.                    

Julkaistu: 30.1.2018