Tuulilasi

Michelin Energy E-V -renkaat Renault Zoe:ssa


Uudessa Renault ZOE sähköautossa on myös renkaat laitettu uusiksi. Michelin Energy E-V -renkaat ovat ensiasennuksena Geneven autonäyttelyssä esitellyssä Renault ZOE:ssa.
Kuvat valmistajat

Tämä sähköautoihin suunniteltu erikoisrengas kehitettiin yhteistyössä Renaultin kanssa nelivuotisen tutkimus- ja tuotekehitysprojektin tuloksena. Michelin Energy E-V -renkaat parantavat Renault ZOE:n energiatehokkuutta ja toimintasädettä.

Michelin-energy-renault-zoe

Kaikki Renault ZOE mallit, joissa on 15 ja 16 tuuman vanteet, toimitetaan näillä Michelin Energy E-V -renkailla. Renkailla Renault ZOE:n toimintasäde saatiin kasvamaan jopa 6 prosenttia ajotavasta, nopeudesta sekä matkasta ja sääolosuhteista riippuen.

Renkailla on suuri vaikutus tavallistenkin autojen energiankulutukseen. Sähköautoissa renkaiden osuus energiankulutuksesta on jopa 30 prosenttia. Joka kerran, kun pyörä pyörähtää, rengas muuttaa muotoaan tienpintaan osuvasta kohdasta. Tämä muodonmuutos aiheuttaa renkaan lämpenemistä ja syö osan siitä energiasta, jota moottori kehittää.

Kun renkaan lämmönkehitystä pienennetään kumiseoksilla ja renkaan rakenteen suunnittelulla, energiaa vapautuu liikkumiseen. Energy E-V -renkaan lämpeneminen rajoittuu tavallista enemmän kulutuspuntaan, joka lämpiää nopeasti jarrutettaessa, mikä tehostaa jarrutusta ja lyhentää jarrutusmatkaa.

Julkaistu: 18.3.2012