Apu

Mia Ehrnrooth maskibisnekseen: ”Kankaiset kasvomaskit ovat pakollisia esimerkiksi New Yorkissa ja San Franciscossa”

Mia Ehrnrooth maskibisnekseen: ”Kankaiset kasvomaskit ovat pakollisia esimerkiksi New Yorkissa ja San Franciscossa”
Yrittäjä Mia Ehrnrooth peräänkuuluttaa vastuullisuutta suomalaisilta. Kasvomaskin käyttö olisi helppo tapa vähentää koronan leviämistä.

Kahden pienen lapsen äiti, yrittäjä Mia Ehrnrooth on seurannut tarkalla silmällä koronakeskustelua ja ollut huolissaan siitä, miten vähän Suomessa on satsattu suojavarusteisiin.

– Emme voi kaikki istua kotona loputtomiin, mutta jokin ratkaisu pitäisi löytää tähän uuteen normaaliin. Kankaiset kasvomaskit ovat pakollisia monessa muussa kaupungissa, kun mennään ulos, kuten esimerkiksi New Yorkissa ja San Franciscossa. Jos kaikki käyttäisivät maskeja, virus leviäisi huomattavasti vähemmän.

Ehrnrooth tutki asiaa ja huomasi, että kansainväliset tutkijaryhmät ovat puoltaneet kasvomaskien käyttöä. Niinpä hän päätti kantaa kortensa kekoon ja ensimmäiset hänen yrityksensä kangasmaskit tulivat markkinoille tällä viikolla.

– Monet muutkin toimijat ovat lähteneet kasvomaskitalkoisiin mukaan ja se on tosi hienoa. Olisihan se tietysti mukavampaa kävellä kaupungilla ilman maskia, mutta on hyvä, että ihmiset ovat valmiita ottamaan uusia rutiineja ja ajattelumalleja päivittäiseen käyttöön. Niin me pääsemme eteenpäin ja pidämme toisistamme parempaa huolta. On ollut mahtavaa huomata suomalaisilta vastuullista käytöstä.

Karanteeniin jo ennen virallisia määräyksiä

Ehrnrooth on suhtautunut koronaan alusta asti suurella vakavuudella.

– Lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia ja läheisiä ystäviäni sairastunut koronaan. Kun päiväkotiimme tuli koronavaroitus, menimme oma-aloitteisesti karanteeniin jo ennen kuin viralliset määräykset tulivat.

Perheen arki on muuttunut, sillä kaikki työt hoidetaan nyt etänä kotoa.

– Luovuimme lastenhoitajasta ja isovanhempien näkemisestä. Käymme kerran viikossa kaupassa maskit ja hanskat päällä. On ollut yllättävää huomata, että kuinka monet ihmiset eivät kunnioita rajoituksia. Omilla toimilla voi vaikuttaa ja vähentää tartunariskiä.

Päivitetty 11.5. – Julkaistu 28.4.2020

Julkaistu: 11.5.2020
2 kommenttia