Jättiyllätys: Suomalainen Mia Ehrnrooth pääsi näyttelemään Kauniisiin ja rohkeisiin – Miltä Eric Forrester tuoksuu, Mia?
Henkilöt
Jättiyllätys: Suomalainen Mia Ehrnrooth pääsi näyttelemään Kauniisiin ja rohkeisiin – Miltä Eric Forrester tuoksuu, Mia?
Malli ja näyttelijä Mia Ehrnrooth on tuttu saippuasarjasta Salatut elämät. Mutta nyt Mia on saavuttanut jotain, mitä yksikään suomalainen ei ole aiemmin saavuttanut: hän on näytellyt roolin legendaarisessa Kauniit ja rohkeat tv-sarjassa. Kysyimme Mialta kiperiä ja tärkeitä kysymyksiä: Miltä Eric Forrester tuoksuu, onko Sheilan näyttelijäkin oikeasti pahis, miten tekisit saipuasarjamurhan ja muuta tärkeää!
1Kommenttia
Julkaistu 19.9.2022
Apu

Salatuista elämistä tuttu näyttelijä Mia Ehrnrooth pääsi mukaan vierailemaan kaikkien saippuasarjojen mekkaan eli Kauniit ja Rohkeat -ohjelmaan. Hän näytteli myös roolin ja baarikohtauksen yhdessä jaksossa, joka tulee ulos ulos USA:ssa syksyllä ja Suomessa alkuvuonna 2023. Mia näyttelee oheisessa kohtauksessa Alyssaa ja hänen parinaan on Deacon Sharpe (jota näyttelee Sean Kanan).

Ensin tärkein: Ridge vai Thorne?

– Ridge. Hän on karismaattinen tummaverikkö, ja olen itsekin naimisissa sellaisen kanssa. Jatkan sillä linjalla, hyvää konseptia ei kannata muuttaa.

Vuoden 2012 jälkeen Ridgenä on nähty Thorsten Kaye. Monille sarjan faneille Ronn Moss on kuitenkin se ”ainoa oikea Ridge”. Kumpi Ridge ja miksi?

– Ronn Moss. Hänhän on käynyt Suomessakin ja on iso Suomi-fani.

Sean Kanan näyttelee Kauniissa ja rohkeissa Deacon Sharpea. Mia Ehrnroothin roolinimi sarjassa on Alyssa. JPI Studios -Photo by Howard Wise

Montako kertaa Ridge on ollut naimisissa Brooken kanssa? Entä Taylorin?

– Ei mitään tietoa. Veikkaan, että viisi ja kolme.

(oikeat vastaukset: 7 ja 3)

Ronn Moss on syyttänyt Hollywoodia ikäsyrjinnästä, sillä ikääntyminen tuottaa hänen mielestään ongelmia hyvien roolien saamisessa. Oletko jo itse liian vanha saippusarjaan, Mia?

– En koe olevani liian vanha saippuasarjaan ja koen, että ajatkin ovat hieman muuttuneet. En ihmettele tosin, että Moss on tämän näin kokenut. Mielestäni näyttelijä on liian vanha näyttelemään vasta silloin, kun hän ei enää muista repliikkejään.

Olet tiettävästi ensimmäinen suomalainen joka nähdään Kaunareissa. Miltä sellainen kunnia tuntuu?

–Kauniit ja rohkeat on ensimmäinen draama-tv-sarja, jonka olen nähnyt ja se myös sytytti aikoinaan kipinän näyttelijäntyötä kohtaan. Vierailu sarjassa on iso kunnia ja hauska juttu, mutta en usko, että minusta tulee tämän vuoksi Big In USA. Veikkaan, että tämä tulee olemaan Bigger Thing In Finland. Osittain tunnelma oli myös surrealistinen, sillä tapasin muun muassa Ericin (Forrester). Se oli hauskaa ja jännittävää. Vierailu oli sen verran miellyttävä, että paluu sarjaan ei ole poissuljettu, mikäli mahdollisuus ilmenee.

Millainen on Eric Forrester ja miltä hän tuoksuu?

John McCook on ihana lutuinen perheenisä, täysin vastakkainen ihminen hahmostaan. Hän on muusikko, pianisti ja vietin pitkän pätkän hänen pukuhuoneessaan keskustelemassa elämästä. Ja hän tuoksuu ihanalta!

Onko kaikkien aikojen pahis Sheila Carter (Kimberlin Brown) oikeasti pahis?

– On! No ei ole oikeasti. Tuntuu siltä, että mitä pahempaa hahmoa näyttelijä näyttelee, sitä ihanampi ihminen hän on oikeassa elämässä. Kimberlin otti paljon valokuvia niistä kohtauksista missä olin mukana ja tuli heti moikkaamaan, otimme myös yhteiskuvia. Mutta kun hän tulee setistä ulos hahmossaan, saa olla varpasillaan!

Sheila on yrittänyt tehdä ohjelmassa surmia muun muassa myrkyttämällä, hukuttamalla ja ampumalla. Mikä olisi sinun keinosi tehdä murha?

– Ehkä valitsitsin jonkun miellyttävän keinon, kuten syöttämällä uhrini suklaalla sokerihumalaan. Eikös siitä seuraisi lempeä kuolema? Ehkä minun täytyy kysyä vinkkejä Sheilalta.

Kuinka monta kertaa hahmo voi mielestäsi palata Kaunareihin, tauolta tai haudasta?

– Sanoisin, että se on ehkä liikaa jos tekee paluun yli 30 kertaa. Mutta kaikki on toki käsikirjoituksesta kiinni.

Kuoleeko kukaan oikeasti saippuasarjoissa?

–Ei kuole.

Kokeilitko Forresterin muotihuoneen vaatteita, olethan tehnyt itsekin mallintöitä?

– Kävin puvustamossa ja kokeilin paljon eri vaatteita, eli sanoisin, että mukana oli varmasti myös Forresterin muotihuoneen luomuksia. Ne ovat tyyliltään erittäin näyttäviä, kimaltavia, juhlavia, hieman Jukka Rintalan tyyppisiä.

Kaikki näyttelijät Kauniissa ja rohkeissa ovat samannäköisiä kuin 20 vuotta sitten. Mikä on heidän salaisuutensa?

– He ovat myös oikeassa elämässä todella hyvännäköisiä ja karismaattisia ihmisiä, joilla on hyvät elämäntavat. Lenkillä on käyty ja porkkanoita syöty. Toki myös ammattimaisella valaistuksella on osansa asiaan. Veikkaan, että jotkut myös turvautuvat kauneusleikkauksiin tai pistoshoitoihin. Se on jenkeissä ihan tavallinen juttu.

Sarjan vastaava tuottaja on kertonut, että läheisyyttä vaativissa kohtauksissa apuna käytettiin etenkin korona-aikana muun muassa puhallettavia nukkeja. Näitkö näitä nukkeja?

– Minä sain tehdä kaikki kohtaukseni oikeiden näyttelijöiden kanssa, mutta olen kuullut näistä nukeista. Eräs hahmo esimerkiksi ihastui nukkeen, koska hän piti sitä oikeana henkilönä. Niin hänelle syntyi rakkaussuhde nukkeen.

Jakso, jossa Mia vierailee, nähdään Yhdysvalloissa tämän syksyn aikana ja Suomessa alkuvuodesta 2023.

1 kommentti