Image

Mullan alta: Valokuvaaja Timo Pyykkö hankki metallinpaljastimen ja alkoi kuvata löytöjään – Kuopista löytyneissä esineissä on hänen mukaansa tulevaisuus

Mullan alta: Valokuvaaja Timo Pyykkö hankki metallinpaljastimen ja alkoi kuvata löytöjään – Kuopista löytyneissä esineissä on hänen mukaansa tulevaisuus
Kun metallinpaljastin löytää pullonkorkin tai hylsyn, tarkoittaa se, että joku on tehnyt 60 tai 80 vuotta sitten siinä paikassa päätöksen. Huikka janoon ja aseen laukaus ruoan hankkimiseksi tai hengen suojelemiseksi. Puukon tai rahan katoaminen on harmittanut. Sellainen energia tuntuu, sanoo Timo Pyykkö.
Julkaistu: 2.7.2021

”Huomasin olevani ulkoilmaihminen, kuten kaikki muutkin viimeistään maaliskuun 2020 jälkeen. Kun keksin, kuinka naamioida metsäretket mielestäni hyöyllisiksi, retket muuttuivat. Niistä tuli energiaa tihkuva aikakone.”

– Timo Pyykkö –

”Kun metallinpaljastin löytää pullonkorkin tai hylsyn, tarkoittaa se, että joku on tehnyt 60 tai 80 vuotta sitten siinä paikassa päätöksen.”

”Huikka janoon ja aseen laukaus ruoan hankkimiseksi tai hengen suojelemiseksi. Puukon tai rahan katoaminen on harmittanut. Sellainen energia tuntuu.”

”Etsin siis roskia ja valokuvaan ne. Etsin ja valokuvaan samalla menneisyyttä, joka on auttanut minua ymmärtämään, että on pakko olla myös tulevaisuus.”

”Toivottavasti omat tiputtamani kolikot aikanaan löytävä ihminen ajattelee samoin. Ja miettii, mitä tällä 20-senttisellä on saanut vuonna 2020. Markalla sai pari litraa maitoa vuonna 1938.”

– Timo Pyykkö –

”Iloni muuttui liikutukseksi kun hän sanoi, että museoesineiden arvoa ei mitata rahassa vaan merkityksissä.”

”Esine, jota on aiemmin pidetty roskana, voi kertoa menneisyydestä merkityksellisellä tavalla.”

”Olkoon roskana pois heitetty tai hukattu, ihminen on esinettä valmistaessaan ja käyttäessään liittänyt siihen tunteita.”

– Timo Pyykkö –

Kirjaudu ja lue
Haluatko lukea koko jutun?
Voit jatkaa lukemista kirjautumalla palveluun. Lukeminen on maksutonta.
Kommentoi »