Tuulilasi

Mersun uusi AMG-tykki – ensikuvat


Mercedes-AMG esittelee ensi syksynä uuden huippusuorituskykyisen AMG-mallin.
Kuvat Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT:ssä yhdistyvät todellisten urheiluautorakastajien tärkeimmät kriteerit: coupémainen muotoilu, sporttiset sisätilat ja suorituskyky niin katu- kuin rata-ajossakin.

GT vie Mercedes-AMG:n kokonaan uuteen autosegmenttiin.

”Uusi Mercedes-AMG GT osoittaa, että tähtäämme aikaisempaa kiihkeämmin ja aggressiivisemmin suorituskykyisten urheiluautomallien markkinoille. Mercedes-AMG GT:n teknologiset ratkaisut on valittu ajodynamiikan, käsiteltävyyden ja urheilullisuuden ehdoilla”, Mercedes-AMG:n toimitusjohtaja Tobias Moers sanoo tiedotteessa.

Vaikutteita lentokoneista

Mercedes-AMG GT edustaa valmistajan mukaan sekä ulkonäöltään että sisätiloiltaan GT-urheiluautoa kaikkein aidoimmassa muodossaan.

Mercedes-Benzin urheilumalleille tyypillinen muotokieli, joka on saanut vaikutteita ilmailuteollisuudesta, on viety GT:ssä entistä pidemmälle. Kojelauta leviää matkustajien eteen lentokoneen siiven tavoin. Keskellä on neljä ja kojelaudan molemmissa päissä yksi spottivalo-tyylinen tuuletussuutin. Vahva keskikonsoli on kuin suoraa lainaa rata-autojen kilpailuluokista. Keskikonsolissa näppäimet on järjestetty V-kirjaimen muotoon samoin kuin sylinterit V8-moottorissa.

Uusi GT on toinen automalli, jonka Mercedes-AMG on kehittänyt täysin itsenäisesti. Aikaisemmin yhtiön osaamista on esitelty SLS AMG -mallissa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.4.2014