Tuulilasi

Mersun CLA sai farkkuperän – katso kuvat

5

Mercedesin CLA-mallin farmarikorisesta versiosta oli jo vahvoja huhuja, mutta nyt auto on virallisesti paljastettu. Ulkoisesti yhteneväisyyksiä löytyy isompaan CLS Shooting Brakeen.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Daimler

Mercedesin etuvetorakenteelle perustuva CLA Shooting Brake hakeutuu kohti nuorempaa asiakaskuntaa. Suunnittelussa on keskitytty enemmän muotoiluun ja tyyliseikkoihin kuin tilojen maksimointiin.

Pyöreän ja sulavalinjaisen auton kokonaispituus on 4,6 metriä, joka ei ole mikään pieni lukema. C-sarjan farmari on vain vajaat 10 cm pidempi. Ulkomitoiltaan farkkukorinen CLA on identtinen porrasperän kanssa, pääntilaa takana on tosin runsaasti enemmän.

CLA Shooting Braken tavaratila on 495 litraa ja penkit kaadettuna 1 354 litraa. Tilaihmeestä ei voida puhua, mutta arkikäyttöön lukemat riittänevät. Ilmanvastuskerroin on hieman heikentynyt porrasperän esimerkillisestä (0,22 Cd vs. 0,26 Cd) lukemasta.

Moottoripaletti on pysynyt pitkälti ennallaan, ja Shooting Brake -malli saa myös AMG-viritetyn version. Euroopassa auto tulee myyntiin tammikuussa 2015 ja asiakkaille ensimmäiset autot saapuvat maaliskuussa. Hintatietoja ei ole vielä julkistettu.

Vaikka kyseessä on niche-auto, ei muilla saksalaisilla premium-merkeillä ole aivan samanlaista tuotetta. Syntyykö tästä uusi menestysluokka?

Päivitys 25.11. klo 13:15: Korjattu asiavirhe

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 25.11.2014