Tuulilasi

Mersun C-sarja on entistä isompi ja kevyempi

Mersun C-sarja on entistä isompi ja kevyempi
Mercedes-Benz julkisti tänään maanantaina uuden C-sarjansa.
Kuvat Mercedes-Benz

Uusi malli on edeltäjäänsä isompi, kevyempi, taloudellisempi sekä kattavammin varusteltu. Edellisen kerran C-sarja uudistettiin vuonna 2007.

Uuden C-sarjalaisen akseliväli on kasvanut 80 millillä, autolle on tullut pituutta lisää 95 ja leveyttä 40 millimetriä. Eniten tämä muutos näkyy valmistajan mukaan takapenkin tiloissa. Lisäksi kontin tila on kasvanut. Koon kasvamisesta huolimatta painosta on pudotettu 100 kiloa.

Uudistuksen myötä mukaan on tuotu täysin uusi ylellisin varustetaso Exclusive, jonka keula poikkeaa muusta C-sarjasta: Mersun tähti on tähti on nostettu konepellin nokalle.

Alussa uuteen C-sarjaan on saatavilla kolme eri moottorivaihtoehtoa: 1,6- ja 1,9-litraiset bensakoneet ja 2,1-litrainen diesel. Myöhemmin joukkoon liitetään muun muassa 1,6-litrainen dieselmoottori sekä E- ja S-sarjasta tuttu dieselhybridi, jossa nelisylinterinen 2,1-litrainen dieselkone ja sähkömoottori tuottavat yhteensä 231 hevosvoiman tehot.

Mallissa on vakiona on sähkömekaaninen seisontajarru, jonka myötä mekaaninen poljinkäyttöinen seisontajarru siirtyy historiaan.

C-sarjaan saa ensimmäistä kertaa optiona myös ilmajousituksen ja S-sarjasta tutun Distronic Plus -ruuhka-avustimen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.12.2013
Kommentoi »