Tuulilasi

Mersu se vaan myllää mallinimiään – SLK on jatkossa SLC


Mercedes esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä faceliftatun SLK:n, jonka mallinimi muuttuu päivityksen yhteydessä SLC:ksi.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Mercedes on muuttanut mallinimistöään vuoden 2015 aikana runsaalla kädellä. Aiemmin merkin maasturimallien nimistöä on muutettu vastaamaan merkin henkilöautomalleja. Nyt ilmeisesti myös avoautot saavat tyytyä uusiin kutsumanimiin.

SLC:n moottorivalikoimaa päivitetään nykyaikaisemmaksi, ja sen keulalle löytää tiensä myös muista AMG-malleista tuttu kaksoisahdettu nelilitrainen V8, joka tuottaa 510 hevosvoimaa.

SLC saa myös uutta ilmettä ohjaamoonsa, sillä se C-sarjasta tutun erillisen multimedianäytön. Nykykoppainen SLK esiteltiin jo vuonna 2011. Keulaan perään loihditaan mitä luultavimmin uusia muotoja, jotka vastaavat paremmin tähtikeulan nykyiseen pyöreähköön muotokieleen.

Frankfurtissa päivänvalon näkee myös toinen avokattoinen Mercedes, kasvojen kohotuksen saanut isokokoinen SL, kertoo Auto Bild.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 6.8.2015