Tuulilasi

Mersu jatkaa BMW:n linjoilla – uusi coupe-SUV


Mercedes-Benz julkisti Shanghain autonäyttelyssä pienemmän coupe-SUV:n, GLC Coupén, jonka verrokkina markkinoilla voidaan pitää BMW X4-mallia.
Kuvat Daimler

”Concept GLC Coupé tarjoaa esimakua Mercedes-Benzin tulevista SUV-malleista. Samalla se heijastelee Mercedesin perinteisiä coupé-luokan arvoja”, Daimler AG:n muotoilujohtaja Gorden Wagener kiteyttää.

”Aiomme rakentaa Concept GLC Coupésta myös tuotantoversion. Tämä tarkoittaa sitä, että SUV-malliemme perheeseen kuuluu tulevaisuudessa seitsemän autovaihtoehtoa aina kompaktista GLA:sta G-sarjaan saakka”, kertoo Mercedesin markkinointi- ja myyntijohtaja Ola Källenius.

Concept GLC Coupén muotoilun luonteenomaisia piirteitä ovat lyhyet etu- ja takaylitykset, kaksiripainen pysty jäähdyttimen säleikkö, pidennetty matkustamo mataline ikkunalinjoineen sekä huomiota herättävät 21-tuumaiset pyörät.

Lähes tuotantovalmiin konseptimallin pituus on noin 4,73 metriä, korkeus 1,6 metriä, leveys 2 metriä ja akseliväli 2,83 metriä. Matkustamossa on neljä erillisistuinta.

Kokonaisuus on urheilullinen coupé-mallin auto, jonka ominaisuudet riittävät myös ajamiseen vaikeissa maasto-olosuhteissa. Tätä havainnollistavat alustasuojaukset edessä ja takana, jotka on jätetty selvästi näkyviin tehostamaan auton ilmettä.

Konseptimallin keulaa hallitsevat suuret jäähdytysilman ottoaukot sekä erottuvat led-valot, joiden kaikki toiminnot kääntymisvaloa myöten ovat häikäisemättömiä vastaantulevalle liikenteelle.

Myös takana hyödynnetään led-valoja, ja esimerkiksi jarruvalo toimii pulssimaisesti tehostaen auton havaittavuutta takaa lähestyttäessä.

Suorituskyvyssä ei ole tingitty, sillä suorasuihkutukseen perustuva V6-kaksoisturbomoottori tuottaa 367 hv ja 530 Nm vääntöä. Voimansiirrossa hyödynnetään 9G Tronic-automaattivaihteistoa sekä jatkuvatoimista 4Matic-nelivetoa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 20.4.2015