Tuulilasi

Mercedesin SL-avo sai uutta meikkiä – taas merkki-ilmeen mukainen


Yksi Mercedes-Benzin legendaarisista automalleista, 2-paikkainen SL-roadster, on uudistunut perusteellisesti, ja asiakastoimitukset käynnistyvät huhtikuussa 2016. SL:n AMG-mallit SL 63 ja SL 65 esiteltiin Los Angelesin autonäyttelyssä.
Kuvat Daimler

Uudistuneen SL:n muodot perustuvat pitkään keulaan, kahdella taitteella korostettuun konepeltiin, alaspäin levenevään etusäleikköön sekä pitkään sivusiluettiin. SL:n vakiovarusteisiin kuuluvat kokonaan led-teknologialla toteutetut ILS-ajovalot.

SL:n katto voidaan avata vielä 40 km/h nopeudessa. Toinen uutuus on tavaratilan automaattinen, sähkötoiminen tilanjakaja, joka liukuu pois tieltä kattoa avattaessa. Tavaratilaan koottua kattopakettia voidaan napin painalluksella myös taivuttaa eteenpäin 25 asteen kulmaan lisätilan saamiseksi.

SL – Super Light eli ultrakeveys – perustuu systemaattiseen auton omapainon rajoittamiseen. Lähes koko kori on valmistettu alumiinista, mikä on pudottanut painoa 110 kiloa vastaavaan teräsrakenteeseen verrattuna. Samalla rungon lujuus, käyttömukavuus ja turvallisuus ovat parantuneet. A-pilarien vahvistamisessa on käytetty lisäksi suurlujuusterästä.

Mercedes-Benzin uusi SL on tarjolla neljänä vaihtoehtona. V6-moottorinen SL 400 tuottaa 367 hv tehon ja 500 Nm väännön, eli 35 hv ja 20 Nm lisää edelliseen malliin verrattuna. SL 500 on varustettu V8-moottorilla, jonka suoritusarvot ovat 455 hv ja 700 Nm. Yhdistetty polttoaineen kulutus on vastaavasti 7,7 l ja 9 l/100 km.

SL:sta on tarjolla myös kaksi AMG-vaihtoehtoa. Mercedes-AMG SL 63:ssa on V8-kaksoisturbomoottori 585 hv teholla ja 900 Nm väännöllä. Vielä korkeammalle yltää Mercedes-AMG SL 65, jonka V12-kaksoisturbo tuottaa 630 hv tehoa ja peräti 1000 Nm vääntöä. AMG-mallien keskikulutukset ovat 9,8 l ja 11,9 l/100 km.

SL 400 ja SL 500 -malleissa käytetään 9-portaista automaattivaihteistoa, kun taas AMG-malleissa vaihteistona on 7-pykäläinen kaksoiskytkinvaihteisto. Dynamic Select -valitsin tarjoaa kuljettajalle viisi vaihteisto-ohjelmaa: Eco, Comfort, Sport, Sport Plus sekä Individual. Ohjelmat vaikuttavat vaihteiston toiminnan lisäksi moottorin ja jousituksen asetuksiin sekä ohjaustuntumaan.

Hinnat Suomessa vahvistetaan myöhemmin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.11.2015