Tuulilasi

Mercedesin sähköautoille täysin oma brändinsä – nimi ei vielä selvillä


Bloombergille puhuneet Mercedesin sisäpiirilähteet kertovat, että Mercedesin tulevia täyssähköautoja myydään omalla brändinimellä hieman BMW i-brändin tapaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Nimettöminä pysyneiden lähteiden mukaan Mercedes tuo markkinoille kaksi täyssähköistä katumaasturia sekä ja kaksi sedania. Nimeä brändille ei lähteiden mukaan ole vielä valittu, mutta se julkistettaneen viimeistään Pariisin autonäyttelyssä syksyllä.

Tuolloin merkki esittelee ensimmäisen uuden sukupolven täyssähköautonsa, joka kykenee noin 500 kilometrin toimintamatkaan yhdellä latauksella. Pariisissa nähtävä auto on juurikin katumaasturi, ja sen design antaa viitteitä merkin sähköautojen muodoista. Sähkömallit tulevat eroamaan merkin tavallisesta mallistosta.

Saksalaisilta premium-merkeiltä odotetaan nyt samanlaisia innovatiivisia sähköautoja kuin Tesla tekee. Esimerkiksi Mercedes on tehnyt aiemmat sähköautonsa jonkin jo olemassa olevan automallin pohjalle, jolloin autoon tulee paljon kompromisseja.

Erillisen sähköautoille tarkoitetun rakenteen kehittäminen on kuitenkin huomattavasti kalliimpaa ja riskialttiimpaa kuin vanhan rakenteeseen perustuvan sähköauton kehittäminen. Nyt sähköautotekniikka on tarpeeksi kypsää, jotta siihen kannattaa investoida isoja summia, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.8.2016