Tuulilasi

Mercedesiltä kilpailija BMW X6:lle – coupé ja SUV samassa paketissa


BMW aloitti tämän erikoisen autoluokan jo muutama vuosi sitten. Menestystä on tullut, joten Mercedesillä päätettiin lähteä leikkiin mukaan uudella GLE Coupé -mallilla.
Kuvat Daimler

Uutuus ei ole täysin itsenäinen malli, vaan se perustuu jo huomattavasti vanhempaan ML-malliin. ML on nimetty faceliftin yhteydessä GLE:ksi, ja Coupé paljastettiin nyt ensimmäisenä.

Heti GLE-coupén lanseerauksen yhteydessä tarjolle tuodaan myös urheilullisempi AMG-Sports-malli, joka ei kuitenkaan ole aivan niin raju kuin perinteiset AMG-mallit. Uutuuden halutaan olevan urheilullinen, ja sitä on pyritty korostamaan ajo-ominaisuuksissa.

Mercedes toivoo saavuttavansa coupén ja katumaasturin yhdistelmällään aiempaa nuorempaa ostajakuntaa, etenkin Kiinan markkinoilla. Siellä nuoret haluavat erottua joukosta jyhkeämmillä autoilla, kertoo Autocar.

Moottorivalikoimaan kuuluu kaksi bensiinimoottoria ja yksi diesel. GLE 350d V6-turbodieselmoottori tuottaa 258 hv ja 620 Nm vääntöä. GLE 400 on puolestaan varustettu V6-biturbomoottorilla, jonka teho on 333 hv ja huippuvääntö 480 Nm. Malliston huipulla on GLE 450 AMG, joka tuottaa 367 hv ja 520 Nm vääntöä.

Kaikkiin malleihin asennetaan 9-portainen automaattivaihteisto ja jatkuva 4-Matic neliveto. Auto esitellään suurelle yleisölle tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä ja Eurooppaan se saapunee ensi kesällä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.12.2014