Tuulilasi

Mercedes varautuu haasteisiin sähköautotuotannossa: ”Meidän pitää valmistautua ongelmiin”


Mercedes-Benz tulee lisäämään uuden täyssähköisen EQC-autonsa tuotantomääriä pikku hiljaa ensi vuoden aikana varmistaakseen, etteivät crossoverin takuukustannukset karkaa käsistä.
Kuvat Mercedes

Tuotantojohtaja Markus Schäfer haluaa tarkkailla erityisesti kalliin 80 kWh:n litium-ioniakustoa ennen kuin tuotantoa kiihdytetään.

”Haluamme olla varmoja, että toimitamme asiakkaillemme tuttua Mercedeksen laatua ensimmäisestä päivästä alkaen. Meidän pitää tarkkailla takuuasiaa myös asiakkaidemme näkökulmasta. Emme halua asiakkaidemme joutuvan korjauspajalle. Tuotannon hidas kiihdyttäminen varmistaa, että teemme kaiken oikein ja pystymme huomioimaan ne vielä meille ehkä tuntemattomat asiat, mitä sähköauto mukanaan tuo”, Schäfer sanoo Automotive Newsille.

Mitään ongelmia ei Schäferin mukaan ole vielä huomattu, komponenttivalmistajat on valittu huolellisesti. Silti on mahdollista, että uuden teknologian auton rakentaminen Mercedeksen mittakaavassa saattaa olla konstikkaampaa kuin on odotettu.

”Meidän on valmistauduttava siihen, että akun kanssa voi tulla ongelmia. Se on kuitenkin sähköauton sydän. Kyse on paitsi turvallisuudesta ja suorituskyvystä myös pitkäikäisyydestä ja kustannuksista”, Schäfer sanoo.

Häneltä kysyttiin, mikä sähköautossa eniten huolettaa.

”Se on toimitusketju Kamenzin tehtaamme oven takana. Satoja komponentteja tulee useilta uusilta tavarantoimittajilta, ne kaikki on saatava nivottua täydellisesti yhteen.”

EQC:n tuotanto alkaa ensi vuoden alussa Bremenin tehtaalla, Kiinan tehtaalla hiukan myöhemmin. Ensimmäisille asiakkaille auto on tarkoitus saada 2019 puolivälin maissa.

Julkaistu: 7.9.2018