Tuulilasi

Mercedes: Uudet teknologiat eivät muuta autojen muotoilua


Mercedeksen designpomo Gorden Wagener kertoo, että uusista teknologioista huolimatta autojen muotoilu tuskin muuttuu radikaalisti.
Kuvat Daimler

Monet ovat spekuloineet, että aivan uudenlaiset teknologiat, kuten napamoottorit ja pienempään tilaan mahtuvat akut muuttaisivat tulevaisuuden autojen mittasuhteita radikaalistikin. Erityisesti autojen keulat muuttuisivat eniten.

Wagener on kuitenkin toista mieltä. Hän kertoi Detroitin autonäyttelyn yhteydessä Autocarille, että autojen muotoilu pysyy suurella todennäköisyydellä ennallaan, vaikka teknologia mahdollistaisi muutokset.

”Klassiset muotoilupiirteet pysyvät myös klassikkoina”, toteaa Wagener. Esimerkiksi Mercedesille on tyypillistä takavetoisen auton mittasuhteet. Sellaisessa autossa on pitkä keula, ja suurin osa korirakenteesta on lähempänä auton takaosaa. Tämä on osa Mercedesin brändiä, ja sen näköisiä autoja Mercedes haluaa tehdä myös tulevaisuudessa, jatkaa Wagener.

Ironista kyllä, Mercedes Benzin CES-messuilla julkistettu konseptiauto Luxury in Motion ei todellakaan näytä perinteiseltä autolta. Tämä Mersu näyttää enemmänkin avaruussukkulalta tai tieteisleffaan kuuluvalta kapistukselta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 19.1.2015