Tuulilasi

Mercedes uskoo yhä dieselien elinvoimaan

Mercedes uskoo yhä dieselien elinvoimaan
Mercedeksellä ei ole nostettu käsiä pystyyn diesel- ja polttomoottoriautojen kanssa, vaikka koko ajan kiristyvä lainsäädäntö yrittääkin saada autotehtaat kääntämään mallistojaan yhä enemmän sähköisiksi.

Mercedeksen myyntijohtajan Britta Seegerin mukaan kuluttajat eivät ole yhtä innostuneita sähköautoista kuin esimerkiksi high-performance autoista, jotka kulkevat edelleen polttomoottoritekniikalla. Esimerkiksi Mercedes-AMG:n ja sen kilpailijan BMW M:n voimakkaat ja erittäin suorituskykyiset polttomoottoriautot myyvät koko ajan todella hyvin.

”Monet ihmiset rakastavat erittäin suorituskykyisiä autoja. Siksi meidän on vastattava tähän kysyntään. Kun julkistimme Frankfurtin autonäyttelyssä erittäin suorituskykyisen Project One -konseptiautomme sekä täyssähköisen ja autonomisen Vision EQ;n, missä olivat ihmiset näyttelyosastollamme? Kaikki olivat Project Onen ympärillä”, Seeger kertoo.

Silti Mercedeksenkin on ajan kanssa taivuttava sähköistymiseen, kyse onkin siitä, kuinka paljon.

”Tästä huolimatta 15-25 % automalleistamme tulee olemaan sähköistettyjä. Aika ja kuluttajat tulevat kertomaan, kumpaan päähän prosenttilukema kääntyy. Mikä tulee olemaan 2025 täyssähköisten, lataushybridien, mietojen hybridien, bensiiniautojen ja dieselautojen osuus kaikista autoista, sitä me emme todellakaan vielä tiedä."

Seeger uskoo edelleen myös dieselautojen elämän jatkumiseen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä dieselmoottoreihimme. Eri markkinoilla nähtiin viime vuonna dieselien nousuja ja laskuja, etenkin Saksassa ja Iso-Britanniassa. Meidän dieselautojemme kysyntä laski kuitenkin maailmanlaajuisesti alle prosentin. Samalla kuitenkin dieseliemme volyymi kasvoi, joten kappalemäärissä niitä myytiin enemmän kuin edellisvuonna.”

Julkaistu: 13.3.2018
Kommentoi »