Tuulilasi

Mercedes uskoo vahvasti EQ-sähköbrändiinsä


Mercedes-Benz ilmoitti viime vuoden Pariisin autonäyttelyssä lanseeraavansa uuden sähköisen alabrändin EQ:n. Mercedeksen mukaan autot rakennetaan samalle pohjaratkaisulle, jolla voidaan tehdä kaikkien segmenttien sähköiset mallit.
Kuvat Mercedes

Sähkövallankumous vaikuttaa kuitenkin siihen, missä Mercedes voi jatkossa rakentaa polttomoottoriautonsa.

Yhtiön suunnitelmissa on keskittää EQ:n tuotanto Yhdysvaltain Alabaman tehtaalle, mikä tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi C-sarjan autot jouduttaisiin jatkossa rakentamaan jossakin muualla, Yhdysvaltain ulkopuolella.

”Emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, katsotaan. Meille on hyvin tärkeää, että EQ-brändätyt autot rakennetaan juuri Yhdysvalloissa. Sähköautojen kanssa on mietittävä asiaa hyvin paikalliskeskeisesti välttääkseen valtavat kuljetuskustannukset”, sanoo Mercedeksen kansainvälisen myynnin johtaja Britta Seeger.

Mercedes on jo investoinut miljardi dollaria Alabaman tehtaan uudistamiseksi sähköautojen valmistukseen. Ensimmäinen siellä valmistettava auto on todennäköisesti GLE SUV. Nyt tehtaalla rakennetaan GLE-, GLE Coupe ja GLS-malleja sekä C-sarjaa. Olisi loogista, että tehtaalla keskityttäisiin jatkossa isoihin SUV:eihin.

Mercedes uskoo, että EQ-brändi voisi kattaa sen kokonaismyynnistä 15-25 % vuonna 2025.

Julkaistu: 29.12.2017