Tuulilasi

Mercedes-pomo: Sähköautot tarvitsevat 500 km toimintamatkaa ollakseen varteenotettava vaihtoehto


Daimlerin toimitusjohtaja Dieter Zetsche on kertonut haastattelussa Geneven autonäyttelyssä Automotive News Europelle, että sähköautot tarvitsevat vähintään 500 km toimintamatkaa ollakseen varteenotettava vaihtoehto polttomoottoriautoille.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Zetschen mukaan 500 kilometrin toimintamatka on vielä kohtuullinen tavoite, jota tavoitella. Hän kuitenkin huomauttaa, että ei ole olemassa mitään yksittäistä taikatemppua, jonka turvin kuluttajat hyväksyisivät sähköautot laajemmin.

Yhdysvaltalaisen median kanssa keskustellut Zetsche ei usko, että jokin yksittäinen äkkinäinen käänne romauttaisi polttomoottoriautojen myynnin ja laittaisi sähköautot kärkeen. Sähköautojen esiinmarssi Zetschen mukaan tapahtuu jatkuvina eteenpäin vievinä askeleina.

Yksi Zetschen mainitsemista askelista on akkujen hintojen lasku nykyisestä. Jos akkujen hinta laskee, tippuu myös sähköautojen hinta kilpailukykyiseksi nykyisten polttomoottoriautojen kanssa.

Zetsche arvioi, että tällä hetkellä akkujen hinta on noin 155 euroa per kWh. Hinnan pitäisi tippua noin 100–120 euron tuntumaan, jotta sähköauto olisi kilpailukykyinen hinnaltaan ja suorituskyvyltään, toteaa Zetsche Automotive News Europelle.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.3.2016