Tuulilasi

Mercedes päätti - vaparikoneiden aika on ohi


Mercedes-Benz on kertonut, että saksalaisfirman osalta vapaasti hengittävien moottoreiden taru on loppu. Merkki ei enää aio investoida ahtamattomaan moottoriteknologiaan.
Teksti Max Lange

Daimlerin voimalinjoista vastuussa oleva johtaja Bernhard Heil totesi Caradvicelle, että esimerkiksi merkin 6,2-litraista V8-moottoria ei enää kehitetä. Heilin mukaan vapaasti hengittävät moottorit ovat menneen talven lumia.

Heil kertoo, että Daimlerin seuraavan sukupolven 2-litrainen turbomoottori saavuttaa peruskuosissaan jo 100 kW:n litratehon. Saman tehon saavuttaminen ahtamattomalla moottorilla vaatisi 4-litraisen V8-moottorin, jonka kulutuslukemat eivät mitenkään voi pärjätä 2-litraiselle turboahdetulle moottorille.

Heil kuitenkin myöntää, että uudet turbomoottorit eivät mitenkään voi saavuttaa samanlaista äänimaailmaa kuin vanhat V8- ja V6-vaparikoneet. Mercedes on tukeutunutkin synteettiseen ääneen nelisylinterisen moottorien kanssa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.6.2016