Tuulilasi

Mercedes myi 2019 autoja enemmän kuin koskaan

Mercedes myi 2019 autoja enemmän kuin koskaan
Mercedes-Benz myi vuonna 2019 enemmän henkilöautoja kuin koskaan yhtiön historian aikana. Yhdeksäs peräkkäinen ennätysvuosi nosti valmistajan myynnin lähes 2,34 miljoonaan autoon, kun asiakkaille toimitettiin kaikkiaan 2 339 562 uutta Mercedes-Benziä. Myynti kasvoi edellisvuodesta 1,3 %, mikä oli ennätystulos erittäin haastavassa kilpailutilanteessa.

Mercedes-Benzin kysyntä kasvoi tärkeimmillä myyntialueilla Kiinassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Neljännellä vuosineljänneksellä lokakuusta joulukuuhun ylitettiin uusi merkkipaalu, kun asiakkaille toimitettiin kaikkiaan 614 319 uutta tähtikeulaista autoa. Kysyntä kasvoi edellisvuodesta 3,2 prosenttia ja ylitti ensi kertaa 600 000 auton rajan. Kasvua siivittivät viime vuonna esitellyt kymmenen uutta tai uudistettua Mercedes-mallia sekä erityisesti kompaktiluokka ja SUV-mallisto.

”Yhdeksäs peräkkäinen myyntiennätysvuosi osoittaa jälleen kerran, kuinka vahvaa Mercedes-Benzin kysyntä on, jopa näissä nopeasti muuttuvissa liikkumisolosuhteissa. Lisäksi Mercedes-Benz jatkaa selkeästi premium-automerkkien ykkösenä. Tämä osoittaa, kuinka arvokas tuotemerkkimme on”, Daimler AG:n pääjohtaja Ola Källenius toteaa.

”Vuosi 2019 oli erityisen haasteellinen autoteollisuudelle, ja koko alan muutos jatkuu vahvasti myös parin seuraavan vuoden aikana. Aiomme edelleen lisätä myyntiämme tässä haastavassa ympäristössä ja vahvistaa kilpailukykyämme pitkällä tähtäimellä. Investoimme uuteen teknologiaan ja kannattavaan kasvuun ja tasoitamme näin tietä Mercedes-Benzin johtajuudelle kestävän kehityksen premium-merkkinä ja CO2-neutraallin liikkumisen pioneerina”, Källenius jatkaa.

Mercedes-Benz jatkoi kysytyimpänä premium-automerkkinä myös Suomessa

Mercedes-Benzin menestys heijastui vahvasti myös Suomessa, jossa viime vuonna myytiin 6352 uutta tähtikeulaista henkilöautoa. Tulos on Vehon historian toiseksi paras. Suomessa autoja toimitettiin 302 enemmän kuin vuonna 2018, ja Mercedesin markkinaosuus nousi 5:stä uuteen ennätykseen 5,6 prosenttiin.

”Olemme jatkaneet määrätietoista työtämme, jossa koko verkostomme laajuudelta on keskitytty varmistamaan erinomainen asiakaskokemus. Se yhdessä kattavan tuotevalikoiman kanssa on mahdollistanut meitä saavuttamaan yhä laajemman asiakasryhmän, jotka ovat valinneet autokseen Mercedes-Benzin.” Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen summaa vuodesta 2013 jatkuneen positiivisen kehityksen.

Suomen ja Saksan lisäksi Mercedes-Benz oli vuoden myydyin premium-merkki muun muassa Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa, Sveitsissä, Puolassa, Japanissa, Australiassa sekä Kanadassa.

Vuonna 2019 Mercedes-Benzin toimitukset lisääntyivät Euroopassa 0,4 prosenttia 937 881 autoon.

Aasian-Tyynenmeren alueella asiakkaille toimitettiin ennätykselliset 977 922 uutta Mercedes-Benziä (+3,7 %). Kiina oli tähtimerkin suurin yksittäinen markkina-alue 693 443 henkilöautolla ja 6,2 prosentin kasvuluvuilla. Kolme neljästä näistä autoista oli paikallista tuotantoa. NAFTA-maiden yhteenlasketut toimitukset olivat 372 144 autoa, joista suurin osa eli 316 094 kappaletta myytiin Yhdysvalloissa.

”Yhdeksäs ennätysvuotemme heijastelee kompaktiluokan ja SUV-mallistomme onnistunutta laajentamista, joka on saanut innostuneen vastaanoton sekä uusien että vanhojen asiakkaidemme parissa eri puolilla maailmaa. Voimme tarjota heille runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, jotka sisältävät innovatiivista teknologiaa ja joiden muotoilu synnyttää voimakkaita tunteita. Tänä vuonna haluamme laajentaa tarjontaamme edelleen kymmenellä uudella tai uudistuvalla mallilla, joiden erityinen painopiste on sähköisessä liikkumisessa”, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Britta Seger lupaa.

Uudenkaupungin helmet ja SUV-mallisto vahvassa vedossa 2019

Joka kolmas vuonna 2019 myyty Mercedes-Benz kuului SUV-luokkaan. Eniten myyty malli oli jälleen kerran Uudessakaupungissakin valmistettava GLC. Elokuun jälkeen SUV-mallien toimitukset kasvoivat joka kuukausi erityisesti GLC:n ja GLE:n voimakkaan kysynnän ansiosta.

Vastaavasti joka neljäs maailmalla myyty Mercedes-malli kuului kompaktikokoluokkaan. A-, B-, CLA-, CLA Shooting Brake, GLA- ja GLB-malliston autoja myytiin yli 667 000 kappaletta (+9,5 %). Uuden A-sarjan kysyntä kasvoi maailmanlaajuisesti 12,3 prosenttia. Joulukuussa 2019 esitellyn GLB:n jälkeen Mercedesin kompaktimallisto käsittää jo kahdeksan vaihtoehtoa.

Yksittäisistä malleista kysytyin oli C-sarja 392 900 sedan- ja farmarimallin menekillään. E-sarjan sedan- ja farmarimalleja toimitettiin yli 351 000. S-sarjaa myytiin noin 71 700 kappaletta, ja se oli edelleen maailman eniten myyty edustusluokan henkilöauto.

Mercedes-AMG-malleja myytiin 132 136 (+11,8 %) ja smarteja 116 781 kappaletta (–9,3 %). AMG-mallien suurin kysyntä kirjattiin Yhdysvalloista, Saksasta, Isosta-Britanniasta, Kiinasta ja Japanista. smart-malliston uudistuu Frankfurtin autonäyttelyssä esitellyillä uudella täyssähköisillä fortwolla ja forfourilla, joiden tuotanto alkaa kuluvana keväänä.

Julkaistu: 14.1.2020
Kommentoi »