Tuulilasi

Mercedes mukaan sähköautokilpaan – uusi sähkömalli tulossa


Mercedes liittyy täyssähköautojen kilpaan tosissaan, kun se esittelee syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä sähköautostrategiaansa sekä uuden täyssähköisen konseptin.

Mercedes-Benz tarjoili esimakua merkin sähköisestä tulevaisuudesta Stuttgartissa järjestetyssä tekniikkaesittelyssä. Autosta on toistaiseksi tarjolla vähän tietoa, mutta Mercedes on kuitenkin luvannut, että litium-ioniakuilla varustetun auton käyttösäde tulee täydellä latauksella olemaan 500 km.

Tulevan sähköuutuuden molemmilla, etu- ja taka-akseleilla on omat sähkömoottorit eli auto tulee olemaan nelivetoinen. Akut ovat sijoiteltu auton pohjaan akselien väliin ja takaistuimen alle.

Syksyllä esiteltävä sähkömalli tähtää suoraan Teslan kilpailijaksi. Mercedeksen tulevasta uutuudesta julkaisemasta tekniikkakuvasta huomaa ylitykseltään lyhyen, mutta korkean keulan. Tämä piirre ei lupaile ainakaan täysveristä urheilumallia. Pikemminkin kyseessä voi olla sedan tai crossover-malli. Uutta mallia ovat edeltäneet mm. F 015 ja F 125!  -konseptit.

Pariisissa esiteltävä sähkömalli tulee laajenemaan useamman auton sähkömallistoksi. Mercedes-Benz kertoo, että vuoteen 2020 mennessä tuotantoon tulee neljä täyssähkömallia.

Daimlerin tavoitteesta nousta sähköautoilun kärkisijoille kertoo myös yrityksen päätös sijoittaa toiseen uuteen akkutehtaaseen 500 miljoonaa euroa. Tehdas aloittaa toimintansa kesällä 2017. Daimlerin päästrategi Wilko Stark linjaa, että litium-ioni-akkujen tuottama kantama tulee vuoteen 2020 mennessä kasvamaan noin 30 prosenttia. Seuraavan sukupolven akuston kantaman Stark julistaa olevan vuonna 2025 jo kaksinkertainen nykyiseen verrattuna.

Julkaistu: 19.8.2016