Tuulilasi

Mercedes-Maybachin Ultimate Luxury julki


Mercedes on esitellyt virallisesti uuden Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptiauton. Persoonallisen näköinen SUV:n ja sedanin risteytys on täyssähköinen neljällä moottorilla.
Kuvat Mercedes

Moottorit kehittävät peräti 750 hevosvoimaa, 80 kWh:n akustolla voi ajaa yhdellä latauksella noin 320 kilometriä. Mercedeksen mukaan DC-pikalatauksella (350 kW) akustoon saa ladattua ainoastaan viidessä minuutissa virtaa noin 100 kilometrin ajomatkaan.

Se, että auto on sedanin ja SUV:n risteytys, ei liene sattumaa. Tämäkin auto, jos se tuotantoon tulee, suunnattaneen ensisijaisesti Kiinan markkinoille, missä sedanit ja SUV:t ovat eniten myyvät segmentit.

Myös auton sisätiloista löytyy asioita, jotka ovat saaneet inspiraationsa Kiinasta, kuten esimerkiksi eebenpuiset koristeet. Samaa materiaalia käytetään paljon kiinalaisissa huonekaluissa. Auton takapenkkien välissä on puolestaan teesetti kuppeineen ja kannuineen. Mukana on myös valikoima erilaisia teelaatuja. Autosta löytyy myös erilaisia tunnelmavalaistuksia, äänimaailmaa ja tuoksuja.

Julkaistu: 24.4.2018