Tuulilasi

Mercedes-Maybach tekemässä ultraluksus GLS:n


Kolmannen sukupolven Mercedes-Benz GLS saa superluksusversion, kun Mercedes-Maybach tekee myös sellaisen.
Kuvat Mercedes

Autocarin anonyymit lähteet Mercedekseltä paljastavat, että sellainen on todellakin tekeillä. Konseptiversio autosta on tarkoitus esitellä jo huhtikuussa Pekingin autonäyttelyssä ja tuotantoversio marraskuussa Los Angelesin autonäyttelyssä.

”Olemme olleet melko yllättyneitä, kuinka hyvin Mercedes-Maybachin S-sarja on myynyt. Se on ollut monilla markkinoilla erittäin suosittu”, kertoo sisäpiirin lähde.

”Suunnitelmana on laajentaa ja hyödyntää Maybachin ympärillä oleva luksusuhype myös SUV-autoihin, ihan sinne superluksusluokkaan.”

Erona Mercedeksen GLS:ään tullee olemaan ulkoisesti ainakin etusäleikkö ja vanteet, sisälle luvassa on paljon enemmän luksusta. Sitä ei kukaan tiedä, tuleeko Maybach GLS jopa seitsenpaikkaisena versiona.

Voimanlähteeksi on tulossa AMG 63 -malleissa nähty 4,0-litrainen V8 tuplaturbo, joka on myös Maybach S560:ssä. Siitä irtoaa 470 hevosvoimaa ja 700 Nm vääntö. Mahdollinen on myös 6,0-litrainen V12, jonka teho on jo 630 hv ja vääntö peräti 1000 Nm. Myös lataushybridistä huhutaan.

Julkaistu: 18.3.2018