Tuulilasi

Mercedes luo uuden AMG Sport -malliston – perusmalleihin ulkoista muskelia


Mercedes tuo mallistoonsa samantapaisen urheilullisen lisäbrändin, joka löytyy myös BMW:ltä ja Audilta. AMG Sport -mallit osuisivat "oikeiden" AMG-mallien ja tavallisten tuotantomallien väliin.
Kuvat Timo Pyykkö, TL-kuva-arkisto

Audilla vastaavaa brändäämistä on kutsuttu Sportiksi, BMW:llä M-Performanceksi. AMG-Sport -mallit saavat räväkämmän ja sporttisemman ulkoasun sekä hieman lisätehoa kuin vastaava tavallinen Mersu, kertoo Autocar.

Ulkoisten parannuksien lisäksi AMG-Sport mallien alustaa sekä elektroniikkaa viritetään, kertovat Autocarin lähteet. Uutta korkeampaa varustetasoa tarjotaan sekä bensiini että dieselmoottoreiden kaveriksi, tosi ei kaikkiin moottorivaihtoehtoihin.

Urheilullisimpien korpaneelien lisäksi myös autojen raideleveyttä lisätään, jotta AMG-Sport mallit muistuttaisivat enemmän aitoja AMG-erikoismalleja. Sisäpiirilähteiden mukaan tällaisille malleille on nykyään kysyntää.

AMG-Sport käsittelyn ovat näillä näkymin saamassa A-, C-, E- ja S-sarjat sekä GL-, M-, GLK- ja GLA-sarjat. Yksi ensimmäisistä AMG-Sport brändäyksen saaneista malleista on C 450 AMG Sport, jossa on C 400:n turboahdettu kolmilitrainen V6-moottori. Moottori tuottaa erikoismallissa 370 hevosvoimaa.

Malli ei kuitenkaan uhkaaC63 AMG:tä, jossa on yli sata hevosvoimaa enemmän. Kyseinen C-sarjalainen saa keulalleen uuden 4-litraisen kaksoisahdetun V8-moottorin.

Saksalaiset premium-merkit onnistuvat löytämään uuden niche-aukon jo markkinoilla, joilla malleja riittää vaikka muille jakaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 1.8.2014