Tuulilasi

Mercedes haluaa lisätietoa todellisista päästöistä kuluttajille


Mercedes-Benz haluaa tarjota asiakkailleen parempaa tietoa polttoaineen kulutuksesta ja päästöistä. Vaikka Mercedes pitää uusia päästöstandardeja hyvinä, se haluaa asiakkaiden ottavan huomioon myös erilaiset ajotavat sekä niiden vaikutukset kulutukseen ja päästöihin.
Kuvat All Over Press

Mercedeksen ääjohtaja Dieter Zetsche sanoo, että tänä vuonna voimaan tulleet WLTP- sekä RDE-standardit ovat positiivista kehitystä, jälkimmäinen mittaa auton todellisia päästöjä itse ajossa, ei vain testilaboratoriossa. Hänen mukaansa Mercedeksellä on keskusteltu vielä tarkemman informaation jakamisesta kuluttajille.

”Uudet säädökset ja testaukset ovat merkittävä parannus vanhoihin. Entisissä testeissä fokus oli hiilidioksidipäästöissä, mutta muut päästöt saattoivat olla aivan liian suuria. Uusi WLTP tuo paljon pienemmän toleranssin kokonaispäästöille. Testit mittaavat nyt päästöjä paljon laajemmin ja realistisemmin”, Zetsche sanoi Mercedeksen uuden A-sarjan julkistamistilaisuudessa.

”Tämäkään ei ole silti vielä riittävän laaja ja eheä kokonaisuus. Se ei ota huomioon esimerkiksi kuljettajan ajotyyliä. Me haluamme olla mukana kertomassa asiakkaille, miten se vaikuttaa taloudellisuuteen ja päästöihin.”

Zetscheltä kysyttiin myös kommenttia viikolla paljastuneeseen päästötestiskandaaliin, jossa käytettiin apinoita. Myös Daimler oli mukana rahoittamassa testausta.

”Minulla ei ole tästä asiasta mitään uutta sanottavaa.” 

Julkaistu: 4.2.2018