Tuulilasi

Mercedes esitteli uutuuksiaan New Yorkissa


Maailman ensiesittelyn New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä saava uusi Mercedes-AMG C 63 tulee Atlantin valtameren takaisilla markkinoilla myyntiin myöhemmin tänä vuonna kahden tehoversion ja neljän korimallin voimin.
Kuvat Mercedes

Korimalleina tulevat olemaan sedan, farmari, coupé ja cabriolet. Molempien C 63-teholuokkien vauhtivaroista vastaa 4-litrainen kaksoisahdettu V8-moottori, jonka suurin teho 63- mallissa on 350 kW (476 hv) ja 63 S-mallissa 357 kW (510 hv).

Alkuperäinen, vuonna 1979 ensiesitelty G-sarja on yksi automaailman muotoiluikoneista, jonka ulkonäkö on säilynyt melkein ennallaan kohta neljä vuosikymmentä. Keskeiset G-sarjan ominaispiirteet kuten näyttävät ovenkahvat, ulos näkyvät saranat, G:lle tyypillinen oven sulkeutumisääni, kylkien vankat kolhusuojalistat ja takaoveen sijoitettu varapyörä ovat tallella myös uudessa versiossa. Kaikki muu onkin uutta.

New Yorkissa esiteltävä Mercedes-AMG G 63 tuo toisen malliversion aikaisemmin esitellyn G 500- mallin rinnalle. Eväät rivakkaan etenemiseen tarjoilee 4-litrainen kaksoisahdettu V8-moottori, jonka suurin teho on 430 kW (585 hv) ja korkein vääntömomentti 850 Nm. Näillä lukemilla jykevä G-sarjalainen pinkaisee paikaltaan 100 km/h lukemaan 4,5 sekunnissa ja tarjoilee 220 km/h huippunopeuden.

Voimaa välittää nyt ensi kertaa G-sarjassa käyttöön otettu momentinmuuntimella varustettu 9G-Tronic-automaattivaihteisto, jonka toiminta on sovitettu erityisesti G-sarjan tarpeisiin. Pitkät välityssuhteet tekevät ajamisesta hiljaisempaa ja mukavampaa erityisesti pienillä nopeuksilla ja auttavat samalla säästämään polttoainetta. Jakovaihteisto on sijoitettu suoraan 9G-Tronic-vaihteistoon siten, että 40 prosenttia vedosta kohdistuu etu- ja 60 prosenttia taka-akselille.

Mercedes-AMG GT 4-door Coupé tarjoaa enemmän tilaa, voimaa ja laatua. Uusi coupé-mallin auto on ensimmäinen Affalterbachissa valmistettava neliovinen urheiluauto ja jatkaa omalla sarallaan SLS:n ja AMG GT -malliston menestystarinoita.

Mercedes-AMG C 63
Mercedes-AMG C43 Cabriolet
Mercedes-AMG G 63 Mercedes-AMG GT4 coupe Mercedes-AMG C 63 coupe
Julkaistu: 28.3.2018