Tuulilasi

Mercedes-Benzin X-sarja muuntautuu vaikka lumiauraksi


Viime vuonna Mercedes-Benz julkisti uuden X-sarjan pickupin, joka on ollut yhtiön mukaan hyvin suosittu. Veho Hyötyajoneuvot ja Hilltip Oy ovat hiljattain käynnistäneet yhteistyön, joka tuo HillTip-tienhoitovarusteet tarjolle X-sarjaan. Näin X-sarjasta on tulossa talvisin vahva lumenpoistaja.
Kuvat Veho

Veho Hyötyajoneuvot aloittaa suomalaisten HillTip-tienkunnossapitotuotteiden jälleenmyynnin. Vuonna 2004 perustettu Hilltip on johtava eurooppalainen kevyille avolava- ja kuorma-autoille soveltuvien teiden talvikunnossapitolaitteiden valmistaja. Hilltip Oy:n tuoteperheeseen kuuluvat aurauslaitteiden ja hiekoitusjärjestelmien lisäksi erilaiset ajoneuvoon asennettavat nesteiden ja kiinteiden aineiden levittimet, harjakoneet sekä painepesurijärjestelmät. Edellä mainittujen lisäksi Hilltip tunnetaan myös edistyksellisestä auraus- ja hiekoituskäyttöön kehitetystä HTrack-hiekoituspäiväkirjastaan.

”HillTip-tuoteperhe sisältää useita nivel- ja alueauravaihtoehtoja. Valinnan varaa on myös hiekoittimissa ja niiden varusteissa. Kehittämämme HTrack hiekoituspäiväkirja tehostaa merkittävästi lumenpoiston ja kiinteistöhuollon toimintaa. Sen avuin voit helposti analysoida kannattavimmat reitit sekä laskea tarkasti levitettävän materiaalin määrän. Hiekoituspäiväkirja myös tallentaa ajoneuvosi liikkeet, joten voit tarvittaessa näyttää missä ajoneuvo on ollut ja milloin. Lisäksi näet kuinka paljon materiaalia levitettiin ja myös sen mistä ja milloin on aurattu”, kertoo Oy Hilltip Ab:n myyntipäällikkö Frank Mäenpää.

Uuteen ajoneuvoluokkaan

Yhteistyösopimus vahvistaa Veho Hyötyajoneuvojen asemaa lava-autojen ja teiden ja piha-alueiden ylläpitotehtävissä tarvittavien laitteiden toimittajana sekä tekee Mercedes-Benzistä kokonaisvaltaisen toimijan merkille vielä uudessa ajoneuvoluokassa.

”Avatun yhteistyön myötä meille tarjoutuu mahdollisuus alansa parhaiden ja tuottavimpien lisälaitteiden sekä niihin liittyvien varusteiden toimittamiseen kilpailukykyiseen hintaan, asiakasystävällisesti avaimet käteen periaatteella ja ilman ylimääräisiä välikäsiä”, Veho Hyötyajoneuvojen myyntijohtaja Jani Tolonen kertoo.

Veho tarjoaa HillTip-varusteet asiakkailleen valmiiksi asennettuina ja asianmukaisesti muutoskatsastettuina paketteina, jotka on räätälöity yhdessä valmistajan kanssa. Hilltip vastaa varusteiden asennuksesta, takuusta ja huoltopalveluiden tarjonnasta.

”Olemme erittäin innoissamme tästä merkittävästä yhteistyöstä. Sen myötä pystymme tarjoamaan parhaat markkinoilta saatavilla olevat ratkaisut ja palvelut entistäkin laajemmalle ja korkeaan laatuun tottuneelle asiakaskunnalle. Kehitämme tuotteita jokaiselle vuodenajalle sekä kaikenlaisille autoille ja koneille. Tuotteemme vaativat vain vähäistä huoltoa ja ne valmistetaan Suomessa, lumenpoiston ammattilaisten asiantuntemuksella”, Mäenpää toteaa.

Menestyksekäs lanseeraus

Uuden yhteistyön motiivina on molemminpuolinen halu tarjota monipuolisempaa palvelua korkeaa ja kestävää laatua arvostaville asiakkaille. Ensimmäinen HillTip-talvipaketilla varustettu Mercedes-Benz X-sarjan auto esiteltiin helmikuussa Lahdessa tienhoidon ammattilaiset yhteenkokoavilla Talvitiepäivillä. Lanseerauksen päätähtenä toimi Mercedes-Benz X 250 d 4Matic. Sen HillTip-talvipaketti sisälsi mm. 2250-VP Snowstriker™-nivelauran ja 550 Icestriker™-hiekoittimen sekä HTrack -hiekoituspäiväkirjan.

HillTip-varusteet ovat saatavilla kaikkiin X-sarjan malleihin.

”Talvitiepäivien yhteydessä järjestetty työnäytös, monisatapäisen, tienhoidon ammattilaisista koostuvan yleisön edessä oli mitä parhain ympäristö Mercedes-Benz X-sarjalle ja siihen tarjottavien auraus ja hiekoituslaitteiden lanseeraukselle”, Tolonen toteaa.

”Yhteistyössä Hilltip Oy:n kanssa voimme aidosti varmistaa monipuolisten palvelujen saavutettavuuden ajoneuvon koko elinkaaren ajan, suunnittelusta toteutukseen ja jatkuvaan kehitykseen”, Tolonen kiteyttää.

”Olemme erittäin innostuneita yhteistyöstä Veho Hyötyajoneuvojen ja Mercedes-Benzin kanssa. Kumppanuutemme luo lisäarvoa tuotteillemme sekä vahvistaa Hilltip Oy:n asemaa johtavana teiden ylläpitolaitteiden valmistajana ja tarjoajana Suomessa, ja odotamme innolla yhteistyömme syventymistä myös muille markkinoille”, Mäenpää lisää.

Mercedes-Benz X-sarja

X-sarjan voimalinja ja auton vahva erillisrunko takaavat pickupille monipuoliset käyttöominaisuudet. Leveä raideväli (edessä 1632, takana 1625 mm), viiteen tukivarteen perustuva taka-akselin rakenne, erillisjousitetut etupyörät ja kierrejouset molemmilla akseleilla takaavat tarvittavat ajo-ominaisuudet niin maantiellä kuin maastossa. X-sarja sopiikin hyvin monenlaiseen käyttöön vaativasta maastoajosta aina maantietaipaleille saakka.

Saatavana on kolme eri malliversiota käyttötarpeesta riippuen: perusmalli X-Class Pure kovaan työkäyttöön, auton muotoilua ja mukavuutta korostava X-Class Progressive sekä kaupunkiympäristöön ja harrastuskäyttöön soveltuva X-Class Power.

Uuden X-sarjan mitat

Pituus

5340 mm

Leveys

1920 mm

Korkeus

1819 mm

Akseliväli

3150 mm

Lavan pituus

1587 mm

Lavan korkeus

474 mm

Maksimikuorma

1042 kg

Jarrullisen perävaunun paino

1650-3500 kg

X-sarjan voimanlähteiksi on tarjolla kaksi voimakasta nelisylinteristä vaihtoehtoa. Mercedes-Benzin 2,3-litraisessa commonrail-dieselissä on kaksi tehovaihtoehtoa: X 220 d yhdellä turboahtimella kehittää 120 kW/163 hv tehon, kaksiahtiminen X 250 d -biturbo puolestaan 140 kW/190 hv. Molemmat ovat saatavana sekä takavetoisina malleina että varustettuna kytkettävällä nelivedolla. Voiman välittää kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. 7-vaihteisen automaatin saa valinnaisena X 250 d:n ja X 250 d 4Maticin yhteyteen.

Kesän aikana moottorivalikoima laajenee X 350 d:llä, jonka V6-dieselmoottori tuottaa 190 kW/258 hv tehon ja 550 Nm:n väännön. Tällöin autossa on vakiovarusteena jatkuva 4Matic-neliveto ja 7G-Tronic Plus -automaattivaihteisto. Vaihteistoa voidaan käyttää myös ohjauspyörän painikkeilla, ja mukana on moottorin ECO start/stop-pysäytystoiminto. Dynamic Select -valitsimen ansiosta käytössä on myös viisi ajotilaa: Comfort, ECO, Sport, Manual ja Offroad, jotka vaikuttavat muun muassa moottorinohjaukseen, automaattivaihteiston vaihtamisaikaan sekä start/stop-järjestelmän toimintaan.

Kaikissa X-sarjan nelivetomalleissa on vakiona DSR-alamäkihidastin ja alennusvaihde, ja valinnaisvarusteena taka-akselille saa tasauspyörästön lukon. Ainoana keskikokoluokan pickupina X-sarjassa on niin ikään vakiovarusteena jäähdytetyt jarrulevyt molemmilla akseleilla. Edessä levyjen halkaisija on 32 ja takana 30,8 senttiä. Kaikilla Euroopan markkinoilla vakiona on mukavuusjousitus, jolloin maavara on 202 milliä. Valinnaisvarusteena saa 20 millillä korotetun jousituksen, joka puolestaan on vakiovaruste kaikilla Euroopan ulkopuolisilla markkina-alueilla.

X-sarjan maasto-ominaisuudet

Kahluusyvyys

600 mm

Maavara

Etuakseli 202 mmTaka-akseli 221 mm (korotettu maavara)

Lähestymiskulma/jättökulma, edessä/takana

28.8 astetta/23,8 | 30,1/25,9 (korotettu maavara)

Max. kallistuskulma

49,8 astetta | 49 (korotettu maavara)

Ylityskulma

20.4 astetta | 22 (korotettu maavara)

Mäennousukyky

100 %

Julkaistu: 3.5.2018