Tuulilasi

Mercedes-Benzin raskaat kuorma-autot kasvussa puolen vuoden jälkeenMercedes-Benzin raskaat kuorma-autot kasvussa puolen vuoden jälkeen

Mercedes-Benzin yli 16-tonnisten kuorma-autojen markkinaosuus Suomessa nousi vuoden 1. puoliskolla 4,5 prosenttia yhteensä 309 autoon, ja markkinaosuus oli 19,6 prosenttia. Kesäkuussa raskassarjalaisia myytiin 55 kappaletta, ja osuus nousi 20,4 prosenttiin.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Mercedes-Benz

Kevyemmissä painoluokissa 6–16-tonnisia on myyty puolessa vuodessa 39 kappaletta (mo. 29,3 %) ja 3,5–6-tonnisia 79 kappaletta (mo. 23,2 %).

Pakettiautomyynnissä tuhannen kappaleen raja rikki

Kuuden kuukauden jälkeen Mercedes-Benzin pakettiautot ovat kotimaan myyntitilastoissa 3. sijalla. Kesäkuun loppuun mennessä pakettiautoja myytiin yhteensä 1077 kappaletta (+9.5 %), ja markkinaosuus oli 12,5 prosenttia. Kesäkuussa uusia pakettiautoja toimitettiin 164 kappaletta.

Mercedes-Benz jatkaa linja-automyynnin kärkimerkkinä

Tammi-kesäkuussa Suomessa rekisteröitiin 84 uutta Mercedes-Benz-linja-autoa, mikä toi 44,2 prosentin markkinaosuuden ja alan selkeän markkinajohtajuuden. Kesäkuussa uusia Mercedes-linja-autoja toimitettiin peräti 19 kappaletta. Setra-linja-autoja on ensirekisteröity tänä vuonna 14 kappaletta (mo. 7,4 %).

Daimler Trucks rikkoi miljoonan moottorin rajapyykin

Mercedes-Benzin Mannheimin tehdas sekä Detroit Diesel Corporation ovat yhteisvoimin rikkoneet miljoonan raskaan, 6-sylinterisen dieselmoottorin tuotantorajan. Daimlerin koeteltua, 6-sylinteristä rivimoottoria valmistetaan 10,7–15,6 litran kokoluokissa ja 240–480 kW:n tehoisina. Moottoria käytetään esimerkiksi Mercedes-Benz Actrosin, Freightliner Cascadian sekä monien Mercedesin ja Setran turisti- ja kaupunkilinja-autojen voimanlähteenä. Daimler Trucksille menestyksekäs moottorituotanto on taloudellisesti erittäin merkittävää, koska moottorin, akseliston ja vaihteiston muodostama voimansiirto muodostaa noin puolet koko kuorma-auton myyntihinnasta.

Julkaistu: 17.7.2018