Tuulilasi

Mercedes-Benz Vans takoo hyvää tulosta


Mercedes-Benz Vans teki vuonna 2017 huipputuloksen 401 000 myydyllä ajoneuvolla (+ 12%), 13,2 miljardin euron liikevaihdolla (+ 3%) sekä 1,18 miljardin euron liikevoitolla.
Kuvat Mercedes-Benz

”Menetyksemme perusta on Mercedes-Benz goes global –strategia, jonka avulla olemme varmistaneet yhtiön kestävän kasvun. Ilmoitimme viime vuonna yli kahden miljardin euron investointiohjelmasta vuosille 2017–2018, ja jatkamme samalla tiellä”, Mercedes-Benz Vansin toimitusjohtaja Volker Mornhinweg lupaa.

Yhtiön uusiin tuotteisiin kuuluvat uudet X-sarja sekä Sprinter, joka ensimmäisenä pakettiautona tarjoaa yrityskäyttöön täysin verkottuneen ja kokonaisvaltaisen kuljetusratkaisun.

Mercedes-Benzin raskaat kuorma-autot kovassa kasvussa

Mercedes-Benzin raskaiden, yli 16-tonnisten kuorma-autojen markkinaosuus on kolmen kuukauden jälkeen 19,4 prosenttia, ja autoja on myyty yhteensä 145 kappaletta.

Ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen tähtikeulaiset kuorma-autot ovat kasvussa ainoana merkkinä viiden eniten rekisteröidyn kuorma-automerkin joukossa. Myynti on lisääntynyt 9 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Maaliskuussa asiakkaille toimitettiin 63 raskasta Mercedes-Benz-kuorma-autoa, markkinaosuus oli 24,9 prosenttia ja myynti kasvoi peräti 46,5 prosenttia. Mercedes-Benzin pakettiautot ovat tammi-maaliskuun jälkeen lähes edellisvuoden tahdissa 517 toimitetulla Vitolla, Sprinterillä, Citanilla ja X-sarjan pickupilla.

Julkaistu: 18.4.2018