Tuulilasi

Mercedes-Benz rikkoi 4000 auton rajan elokuussa


Kun kaksi kolmannesta vuodesta 2018 on takana, Mercedes-Benzin henkilöautojen rekisteröinnit näyttävät lukua 4282 autoa. Markkinaosuus on 4,7 prosenttia.
Kuvat Mercedes

Tähtikeulaiset ovat maan 9 suosituin henkilöautomerkki ja samalla saksalaisten premium-merkkien selkeä ykkönen. Yritysmyynnissä kasvu on jatkunut ja Mercedes-Benz on maan 6. suosituin merkki yritysten ajoneuvohankinnoissa. Yrityskäyttöön on toimitettu 1371 Mercedestä eli 6,9 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan 2017.

Mercedes-Benz EQC: neljän vuoden kehityskaari

Uuden Mercedes-Benzin täyssähköisen EQC:n tuotekehitysprosessi on kestänyt kaiken kaikkiaan noin neljä vuotta. EQC kävi tuotekehityksen aikana läpi yhteensä kolme talvea ja kolme kesää kestävät sää- ja ääriolosuhteet, joiden aikana lämpötilat vaihtelevat 35 pakkasasteesta yli 50 lämpöasteeseen. Talvitestejä suoritettiin myös Suomen Lapissa. Yhteensä testiautoja on käytössä parhaimmillaan 100 kappaletta, joilla testikilometrejä kertyi yhteensä 4,5 miljoonaa.

Mercedes-Benz EQC tulee myyntiin Saksassa ensi keväänä. Viimeistään silloin tiedetään uutuuden Suomeen tulon aikataulusta tarkemmin.

Julkaistu: 8.9.2018