Tuulilasi

Mercedes-Benz myi ennätykselliset 2,3 miljoonaa autoa


Mercedes-Benz myi vuonna 2017 enemmän henkilöautoja kuin koskaan yhtiön historian aikana. Seitsemäs peräkkäinen ennätysvuosi nosti myynnin lähes 2,3 miljoonaan auton rajapyykille, kun asiakkaille toimitettiin kaikkiaan 2 289 344 uutta Mercedes-Benziä.
Kuvat Mercedes

Myynti kasvoi edellisvuodesta 9,9 %, mikä oli ennätystulos myös saksalaisten premium-merkkien joukossa. Mercedes-Benzin kysyntä kasvoi kaikilla keskeisillä myyntialueilla eli Euroopassa, Aasian-Tyynenmeren alueella sekä NAFTA-maissa, ja Mercedes säilytti markkinoiden johtoasemansa Saksassa ja Yhdysvalloissa. Myydyimpiä malleja olivat E-sarjan sedan ja farmari sekä SUV-mallit.

”Mercedes-Benz Cars toimitti asiakkailleen viime vuonna yli 2,4 miljoonaa Mercedes-Benziä ja smartia. Ylitimme jo seitsemättä vuotta peräkkäin vuodentakaiset myyntilukemamme, ja Mercedes-Benz oli jälleen eniten myyty premium-automerkki. Voimme olla saavutuksesta ylpeitä – ja rakentaa jatkoa sen perustalle muokataksemme tulevaisuuden liikkumis- ja liikenneratkaisuja”, Daimler AG:n pääjohtaja Dr. Dieter Zetsche linjaa.

Maailmanlaajuisesti Mercedes-Benzin vuosi 2017 päättyi vahvimpaan vuosineljännekseen koskaan, sillä loka-joulukuun välillä uusia autoja myytiin 572 044 kappaletta (4,8 %). Uusi kuukauden myyntiennätys kirjattiin joulukuussa 193 534henkilöautolla. (1,7 %).  Saksan, Yhdysvaltain ja Suomen lisäksi Mercedes-Benz oli vuoden myydyin premium-merkki muun muassa Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Sveitsissä, Puolassa, Tanskassa, Japanissa, Australiassa sekä Kanadassa.

”Jo 58. peräkkäinen ennätyskuukautemme alleviivaa asiakkaidemme luottamusta Mercedes-Benzin ensiluokkaisiin tuotteisiin. Myös alkaneena vuonna voimme tarjota oikean mallin jokaiselle asiakkaalle. Lanseeraamme vuoden 2018 aikana yli tusinan uusia automalleja”, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Britta Seger lupaa.

Julkaistu: 8.1.2018